Minister: geen afwijzing door ziekenhuis voor functie van longarts

Minister: geen afwijzing door ziekenhuis voor functie van longarts

Posted on 09/10/2014 4:00 pm AST | Updated on 09/10/2014 4:00 pm AST

ORANJESTAD – Berichten dat de minister van Volksgezondheid, dr. Alex Schwengle met onder meer het ziekenhuis in gesprek zou zijn omtrent de mogelijkheden tot behoud van zijn medische bevoegdheid, zijn waar. De minister, die gespecialiseerd is als longarts, weerspreekt echter geruchten dat het ziekenhuis zijn verzoek voor gedeeltelijke tewerkstelling als longarts zou hebben geweigerd. Om zijn medische bevoegdheid te kunnen behouden, moet de bewindsman een verplicht aantal uren per maand als longarts werken. Schwengle bevestigde aan NoticiaCla.com dat hij nu met het ziekenhuis en met de AZV bezig is om dat ‘netjes’ te regelen: “niet ondershands of achterbaks.”

Sinds vorige week doet het gerucht de ronde dat het ziekenhuis negatief zou hebben gereageerd op het verzoek van Schwengle om aldaar gedeeltelijk als longarts werkzaam te kunnen zijn. Volgens de bewindsman moet er een proces worden doorlopen, waarbij ook de Gouverneur en de Staten betrokken zijn. Hij verzekerde dat er werk is, maar dat nu de Gouverneur, AZV en het zet zijn. “Ik doe niets illegaals,” aldus de minister, naar aanleiding van aantijgingen dat hij twee banen wil hebben waarbij sprake zou zijn van ‘conflict of interests’.

Tijdens het vorige kabinet nam huisarts Michael Kelly - die voor de MEP zitting had in de Staten - ontslag als Statenlid om te voorkomen dat hij zijn medische bevoegdheid zou verliezen. Schwengle geeft nu aan dat hij de correcte weg bewandelt om ervoor te zorgen dat hij zij medische bevoegdheid kan behouden en tegelijkertijd kan aanblijven als minister in het Kabinet Eman II.

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR