Minister Otmar Oduber per direct opgestapt

Posted on 11/3/2016 7:22 pm AST | Updated on 11/3/2016 7:23 pm AST

ORANJESTAD – Het ontslag dat voormalig minister Otmar Oduber vanmiddag bij Gouverneur Freddis Refunjol heeft ingediend, gaat per direct in. Dat heeft Oduber vanmiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie ten huize van zijn ouders. Hiermee bevestigt hij de primeur die NoticiaCla.com vanmorgen bracht met betrekking tot zijn ontslag. Na het overhandigen van zijn ontslagbrief volgde de persconferentie om nader uitleg te geven. Oduber liet weten dat hijn hij nergens meer het moraal en de principes waar de partij voor staat in terug kan vinden. Ook het feit dat zijn collega’s hem constant tegenwerkten was één van de redenen voor het indienen van zijn ontslag. Echter, zoals NoticiaCla.com vanmorgen al meldde, was de druppel die de emmer deed overlopen het toekennen van een vergunning voor de uitbreiding van een hotel door zijn collega. “Gisteravond voelde ik me triest, vandaag ben ik positief gestemd over de toekomst,” zo omschreef Oduber zijn gevoelens van de afgelopen 24 uur.

DE SITUATIE IN HET KABINET

Oduber schetste een plaatje van de situatie binnen Kabinet Mike Eman II dat te vergelijken is met een wespennest waarbinnen collega’s hem voortdurend lieten struikelen, hem dwarsboomden en hem belemmerde in zijn functioneren. Hij noemde hierbij geen namen maar refereerde naar hen allemaal. Hij uitte geen slecht woord over premier Mike Eman maar verwees naar zijn onvermogen om beslissingen te nemen op cruciale momenten. “De wil alleen is niet voldoende”, aldus Oduber, “Je moet ook beslissingen kunnen nemen indien nodig.” Hij omschreef het kabinet als kleine eilandjes die op zich zelf functioneren waarbij het spel ‘wie het hardst rent, bereikt het meest’ wordt gespeeld, waar er een gebrek is aan samenwerking en waar hetgeen de regering voor staat niet serieus wordt genomen. Hij maakte duidelijk dat het probleem bij de regering ligt en niet bij de Staten. “Ik heb geen probleem met de fractie en heb altijd op de steun van de fractie kunnen rekenen. Het probleem ligt bij de regering,” zo verzekerde Oduber.

NIEUWE PARTIJ

Oduber bevestigde niet dat hij een nieuwe partij gaat oprichten maar gaf genoeg indicaties die dat doet vermoeden. Hij gaat de situatie eerst evalueren om vervolgens een beslissing te nemen. Uitlatingen als ‘een leider wordt niet gemaakt maar geboren, net als een partij niet wordt gemaakt maar ook wordt geboren’ zijn enkele hints dat Oduber duidelijk aan zijn politieke toekomst werkt. Hij liet weten dat hij campagne zal blijven voeren zoals voorheen. Wordt vervolgd.

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR