Sevinger: Leoncita niet bevoorrecht bij uitgifte terreinen

Sevinger: Leoncita niet bevoorrecht bij uitgifte terreinen

Posted on 06/6/2017 12:05 pm AST | Updated on 06/6/2017 12:09 pm AST

ORANJESTAD – De commotie afgelopen dagen rond de uitgifte van terreinen aan de bekende zakenvrouw Leoncita Arends, wordt door de minister belast met Infrastructuur, Benny Sevinger bestempeld als: ”Wanhopig”. De bewindsman zei in een gesprek met NoticiaCla.com dat deze berichtgeving afkomstig zou zijn van de wanhopige oppositie van de groene partij. Hij verzekerde dit nieuwsportaal dat er niets illegaals is gebeurd en dat de bewuste persoon recht had op het terrein dat zij heeft gekregen. Op de vraag of hij op enig moment deze persoon dan wel zijn familie heeft geprivilegieerd, zei de bewindsman volmondig "Nee!"

Volgens Sevinger zijn de documenten en de krant die inzake deze kwestie zijn gepubliceerd maaksels van de oppositiepartij MEP, die alles publiceert wat maar met de uitgifte van terreinen aan de familie Arends in de media brengt. "Ze hebben geen enkele reden om dit in de publiciteit te brengen," stelt Sevinger, "Ik zeg het al zo vaak tegen de pers. Als je wil weten hoeveel terreinen iemand heeft gekregen, ben je vrij om naar het Kadaster te gaan en naar het hypotheekkantoor." De minister zei verder dat hij niet van plan was om te reageren op beweringen die niet waar zijn.

MEP KREEG MEER TERREINEN

Aanhangers van de MEP hebben volgens de minister veel meer terrein gekregen dan de familie Arends. "Nel Oduber heb ik 3000 m2 gegeven, Dangui Oduber heb ik 3000 m2 gegeven en zijn broers hebben terreinen gereserveerd. Zij samen hebben al meer dan 10.000 m2, waar ze recht op hebben. Ze zijn Arubaanse inwoners. Ze vragen en ze kunnen het krijgen,” vervolgde de minister.

EEN MINISTER KAN NIEMAND VOORTREKKEN

De bewindsman verzekerde dit nieuwsportaal nog dat "een minister niemand kan privilegiëren. Iedereen heeft het recht om te vragen en als je aan de regels en de wet voldoet en alle andere normen, kun je het krijgen,” aldus Sevinger. Voldoe je niet aan de voorwarden, dan krijg je het terrein niet. “Zo simpel is het,” concludeerde de minister.

JUISTE INFORMATIE

Het is deze nieuwssite (nog) niet gelukt om de informatie van de minister te verifiëren bij onder meer het Kadaster. Van parlementariër Dangui Oduber kreeg NoticiaCla.com te horen dat zijn vader, Nel Oduber jaren geleden een stuk huurgrond van familie heeft gekregen, dat hij in gebruik heeft voor landbouw. Het recht op die grond moet volgens de wet telkens worden verlengd en dat doet zijn vader ook. Het is niet correct dat zijn vader grond van Sevinger zou hebben gekregen. Hijzelf heeft wel terrein gekregen, maar niet op de manier zoals Sevinger heeft gezegd. Destijds heeft Marisol Lopez, die toen minister was, hem een stuk terrein gegeven. Voor wat betreft zijn broers vertelde Oduber dat zij een verzoek hebben ingediend, maar dat dit door Sevinger is geweigerd. Volgens het Statenlid zou  Sevinger zelfs een keer in het parlement hebben gezegd dat 'over his dead body' de broers van (Dangui) Oduber een stuk terrein zouden krijgen. Oduber wees erop dat het niet de vraag is wie er een stuk terrein krijgt, maar wat je er mee doet. Zo zou volgens hem Leoncita Arends terrein krijgen en het doorverkopen, waardoor zij op kosten van het volk miljonair is geworden.

Het is NoticiaCla.com niet gelukt om contact te krijgen met Leoncita Arends. Begrepen is dat zij de pers over dit onderwerp niet te woord wil staan, omdat zij bezig is een rechtszaak voor te bereiden over deze kwestie.

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR