Moordenaar directeur Serlimar veroordeeld tot 10 jaar cel

Moordenaar directeur Serlimar veroordeeld tot 10 jaar cel

Posted on 04/21/2017 2:30 pm AST | Updated on 04/21/2017 2:31 pm AST

ORANJESTAD – De Chinese vrouw die terecht stond voor de moord op de Serlimar directeur is vanmorgen veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. De straf is gelijk aan de eis van de Officier van Justitie twee weken geleden tijdens de behandeling van de zaak. In zijn vonnis liet de rechter weten dat er duidelijk bewijs is van moord. De vrouw heeft moedwillig het leven van Fingal beëindigd. Ook achtte de rechter de doodsbedreiging bewezen. De vrouw beriep zich, middels haar advocaat, op noodweer/noodweerexces, wat door de Rechtbank werd afgewezen. De verdachte is schuldig, zo oordeelde de rechter. De verdachte is schuldig aan moord doordat zij het slachtoffer meerdere maken in de borst heeft gestoken, daarna nog een aantal keren heeft gestoken om hem vervolgens met een hamer te slaan. De rechter wilde niet uitsluiten dat het slachtoffer de verdachte had vastgegrepen met seksuele bedoelingen. Maar de wijze waarop verdachte reageerde was buiten proporties en onrechtvaardig. “Moord is een van de ernstigste delicten. Het leven is het meest waardevolle goed van een persoon,” aldus de rechter.

 

DE ZAAK

 

Zoals bekend, is in de zaak van de moord op de Serlimar-directeur tien jaar gevangenisstraf geëist tegen de Chinese vrouw die verdacht is van deze moord. Vandaag vond bij het Hof van Justitie van Aruba de behandeling plaats van dit trieste incident waarbij R. Fingal, directeur van Serlimar, op afschuwelijke wijze werd vermoord. Tijdens de behandeling van de zaak bleef de Chinese vrouw M.T. volharden dat het slachtoffer Fingal haar aanviel en wilde verkrachten waardoor zij zichzelf moest verdedigen. Vandaag vertelde de vrouw in details wat zich had afgespeeld in de beautysalon die compleet onder het bloed zat en waarin Fingal de dood vond. Volgens de vrouw heeft ze meerdere keren met Fingal moeten vechten waarbij zij beiden een mes in handen hadden. Ook had Fingal een hamer in zijn hand. Op een gegeven moment wist zij de hamer af te pakken en sloeg zij Fingal daarmee op het hoofd. Verder verklaarde de vrouw dat Fingal op haar sprong terwijl zij een mes in haar hand had waardoor Fingal zichzelf ernstig verwondde aan zijn borst.

 

VERKLARING VAN DE OFFICIER

De officier van justitie liet weten het zelfverdedigingsverhaal niet te geloven. Volgens de officier is er sprake van zelfverdediging als er geweld wordt gebruikt, terwijl het hier ging om liefkozing en het omhelzen van de Chinese verdachte. Daarom kan er, volgens hem, hier niet worden gesproken van zelfverdediging. Hij veroordeelde de afschuwelijke wijze waarop de verdachte het slachtoffer maar liefst 23 messteken had toegebracht. Ook bracht de officier naar voren dat de verdachte in februari 2017 een vrouwelijke gevangene in het huis van bewaring had bedreigd met de dood en haar te lijf was gegaan met een schep. De officier noemde M.T. koelbloedig. Hij wees erop dat M.T. een vader uit een gezin heeft weggerukt. Hij eiste daarom een gevangenisstraf van 10 jaar.

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR