Aruba voelt aardschok van 5.6 op schaal van Richter

Posted on 03/10/2017 10:45 am AST | Updated on 03/10/2017 10:53 am AST

ORANJESTAD – Een groot deel van Aruba heeft een - voor ons doen zware - aardschok gevoeld, waarbij verschillende gebouwen stonden te schudden. De directeur van de Meteorologische Dienst, Marck Oduber heeft aan NoticiaCla.com bevestigd dat de schok om 9:50 uur plaatsvond en een kracht had van 5.6 op de schaal van Richter, maar dat deze kracht kan variëren. Volgens Oduber kan een aardschok van meer dan 4.0 zeker worden gevoeld en kan deze van kracht verschillen. Een dag eerder was er al een aardschok te voelen op Aruba en Curaçao, en deze had een kracht van 4.8 op de schaal van Richter. Aardschokken zijn geen vreemd fenomeen, omdat Aruba in een gebied ligt waar deze voor kunnen komen. “Die van gisteren was lichter, maar het is iets wat kan gebeuren,” aldus Oduber. Het feit dat veel mensen melden dat zij iets hebben gevoeld, geeft aan dat de beving zwaarder is dan normaal. Opmerkelijk is dat de beving van vandaag bijna op dezelfde tijd plaatsvond als die van gisteren (9.29 uur) en precies op dezelfde plaats, het epicentrum lag namelijk op 12.13 graden noord en 69.60 graden west en op een diepte van 21 km.

OP VERSCHILLENDE PLAATSEN GEVOELD

Verschillende lezers van NoticiaCla.com meldden dat zij de beving hebben gevoeld. Onder meer te San Nicolas en Palm Beach, dus over heel Aruba. Werknemers bij Elmar vertelden dat de bureaus verschoven en bewogen en ook medewerkers van de FTA gaven aan dat hun bureaus bewogen. Ook bij de DIMAS en SETAR werd is beving gevoeld, zo blijkt uit eerste berichten. Anderen meldden dat zij niet alleen de beving hebben gevoeld, maar dat het schudden ook lang aanhield.

AARDBEVING GISTEREN

Ook donderdag was er al sprake van een aardbeving in de Caribische regio en dus ook in Aruba en Curaçao. Volgens de Meteorologische Dienst van Aruba vond die aardschok plaats om 9.29 uur in de ochtend en had hij een kracht van 4.8 op de schaal van Richter. Op Curaçao waren de effecten op verschillende plaatsen waargenomen waaronder Koraal Specht, Zeelandia, Mundo Nobo en Parera gevoeld. Op Aruba is niet bekend waar de schok is waargenomen. Het epicentrum bevond zich 12.13 graden noord en 69.60 graden west, en op een diepte van 21 km.

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR