Visa een middel om immigratie uit Venezuela te beheersen

Visa een middel om immigratie uit Venezuela te beheersen

Posted on 03/1/2017 8:07 pm AST | Updated on 03/1/2017 8:08 pm AST

ORANJESTAD – De ministers van de landen van het Koninkrijk hebben niet gesproken over de noodzaak om met een visum te komen voor Venezolanen die de landen van de Caribische landen willen bezoeken. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders bevestigde dinsdagmiddag tijdens een persconferentie aan NoticiaCla.com wel dat de situatie in Venezuela "zorgelijk is." Koenders zei na afloop van het jaarlijkse Koninkrijksoverleg buitenlandse betrekkingen dat een visumplicht niet de enige oplossing is voor het probleem. "Maar ik, wij, sluiten niets uit," zei de bewindsman, aangevende dat het een optie is, maar op dit moment nog niet. Volgens de bewindsman worden er op dit moment verschillende scenario's 'gebouwd' om met de crisis in het buurland om te gaan.

VERSCHILLENDE SCENARIO'S VOORBEREIDEN

Volgens Koenders moeten de Caribische landen 'zeer alert' zijn wegens de situatie in Venezuela en hij gaf toe dat de situtie sinds zijn laatste bezoek aan de regio alleen nog maar verslechterd is: "Er is geen enkele reden voor naïviteit." De landen van Caribisch Nederland en het Koninkrijk zoeken nu gezamenlijk naar systemen om een betere controle te krijgen op de migratie van het buurland Venezuela naar de eilanden.

HULP BIJ WEGHALEN TEGOEDEN VENEZUELA

Op een andere vraag van de pers erkende de bewindman dat een van de problemen waar onze eilanden mee te maken hebben het feit is dat er van verschillende luchtvaartmaatschappijen geld vastzit in Venezuela. De Nederlandse bewindsman gaf aan dat de Nederlandse ambassades opkomen voor de belangen van het Koninkrijk: "Onze ambassades zijn hiervoor aan het lobbyen en zijn al actief op dit punt," verzekerde Koenders dinsdag aan de pers.

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR