Lopez: 'Urgente noodzaak voor ‘derde macht’ in de Arubaanse overheid'

Lopez: 'Urgente noodzaak voor ‘derde macht’ in de Arubaanse overheid'

Posted on 02/23/2017 4:12 pm AST | Updated on 02/23/2017 4:13 pm AST

ORANJESTAD – De aankondiging dat Marisol Lopez-Tromp zich heeft aangesloten bij de politieke partij POR kwam niet als een verrassing. NoticiaCla.com berichtte al eerder dat vanochtend de aankondiging officieel plaatsvond en dat daarmee een hardnekkig gerucht dat al langere tijd de ronde deed, werd bevestigd. Wat de partij en Lopez samenbrengt, is volgens Lopez de stellige overtuiging dat Aruba een daadwerkelijke ‘derde macht’ binnen de overheid nodig heeft.

‘FAKE’ NIEUWS

Volgens Lopez-Tromp heeft zij tijdens haar functioneren in het Parlement kunnen zien dat de regering veel zaken niet aanpakt of ze niet aanpakt zoals het zou moeten. “Ze zijn niet transparant, niet naar de Staten en al helemaal niet naar het volk.” Het feit dat door de regering vaak wordt gedaan alsof alles goed gaat, werd door Lopez aangemerkt als ‘fake nieuws’. “Ik heb ervaren dat ik geen gehoor en ondersteuning kreeg voor de suggesties die ik heb gedaan,” aldus Lopez.

PROBLEMEN OPLOSSEN

Als er iets aan de hand is in de maatschappij, los je dat volgens Lopez niet op met mooie propaganda en zeggen dat alles onder controle is, of propaganda dat de burgers gelukkig en blij zijn. “Besturen gaat veel dieper dan dat. Je moet een betrouwbare regering hebben, die transparant is en die de problemen die er zijn aanpakt.”

RECHTEN VAN INWONERS

Elke burger heeft volgens Lopez het recht om te kiezen voor een politicus waarvan hij denkt dat deze Aruba vooruit kan brengen en waar hij vertrouwen in heeft. “Het kan niet zo zijn dat als je voor je politieke kleur uitkomt, dat je de mond wordt gesnoerd of dat je wordt bedreigd. Het kan ook niet zo zijn dat je niet meetelt omdat je van een andere partij bent of omdat je een andere mening hebt,” stelt Lopez. Volgens haar gaat Forza Nobo dat helemaal anders aanpakken: “Burgers krijgen participatie ongeacht hun politieke kleur.” Als de burgers vertrouwen stellen in de nieuwe partij en er niet een, maar twee tot drie zetels worden gehaald, dan zal er sprake zijn van een echte balans binnen de overheid, waarbij niet uitsluitend één partij de macht in handen heeft, besluit Lopez.

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR