Plasterk ontmoet Eman volgende week weer op Aruba

Plasterk ontmoet Eman volgende week weer op Aruba

Posted on 02/19/2017 7:18 pm AST | Updated on 02/19/2017 7:23 pm AST

DEN HAAG - Volgende week woensdag hebben premier Eman en de minister van Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk weer een persoonlijke ontmoeting op Aruba. Het is de eerste keer dat zij elkaar persoonlijk treffen sinds zij elkaar vorig jaar in Nederland spraken in verband met de polemiek die was ontstaan over de benoeming van Alfonso Boekhoudt als nieuwe Gouverneur van Aruba. NoticiaCla.com heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat behalve een 'handdruk' bij de viering vorige maand van Dia di Betico en recentelijk bij de Universidad di Aruba,  Gouverneur Boekhoudt en premier Eman elkaar niet hebben ontmoet en dat zij evenmin officieel met elkaar hebben vergaderd. Dit laatste kon NoticiaCla.com echter niet bevestigd krijgen, omdat het Kabinet van de Gouverneur hier geen mededelingen over doet. Als het inderdaad klopt dat beiden elkaar nog niet hebben ontmoet, is dit een curieuze kwestie, want volgens de regels horen ze elke week een officieel overleg met elkaar te voeren.

De Nederlandse bewindsman zal tijdens zijn korte bezoek van twee dagen ook met de Gouverneur en met minister van Financiën, Angel Bermudez praten. Dit zal de eerste keer zijn dat Plasterk en Bermudez elkaar in de ogen zullen kijken, sinds Plasterk de kandidatuur van Bermudez voor Gouverneur heeft afgewezen. De bijeenkomst staat in het teken van de openbare financiën en het CAft, dus wat dat betreft zijn er geen problemen te verwachten.

ANDERE VERGADERINGEN

Naast gesprekken met Arubaanse bewindslieden zal Plasterk een onderhoud hebben met de premier van Sint Maarten, Wiliam Marlin, naar aanleiding waarvan besloten zal worden of dat land opnieuw met een 'aanwijzing' te maken krijgt. Reden is dat de regering van Sint Maarten weigert mee te werken aan de instelling van een zogenaamde 'integriteitskamer'. Plasterk heeft al laten weten dat hij geen andere uitweg ziet dan de Koninkrijksregering te adviseren om met aan 'aanwijzing' te komen, als Sint Maarten blijft volharden in zijn weigering. Het komende gesprek is een laatste poging van Plasterk om Sint Maarten van gedachten te doen veranderen.

VERGADERING MET PREMIER KOEIMAN

Dinsdag praat Plasterk met de demissionaire premier van Curaçao, Hensley Koeiman, over de politiek confuse, maar interessante situatie dit daar de laatste dagen speelt. Zoals bekend is heeft het Parlement vorige week vier ministers naar huis gestuurd en de twee tresterende ministers gevraagd aan te blijven, (die nu samen 9 portefeuilles moeten beheren), in afwachting van een gesprek komende week met Gouverneur Lucille George-Wout.

Foto: Plasterk en Eman tijdens Sail Aruba in mei 2015 (archief NoticiaCla.com). 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR