Gerecht veroordeelt verdachte pedofiel tot 42 maanden cel

Gerecht veroordeelt verdachte pedofiel tot 42 maanden cel

Posted on 02/16/2017 10:16 am AST | Updated on 02/16/2017 12:02 pm AST

ORANJESTAD - Het gerecht heeft vandaag de verdachte Rafael D., bekend als de 'naakte pedofiel' veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden. Het gerecht acht bewezen een poging tot verkrachting en het plegen van ontucht met een meisje van 15 jaar.

De verdachte was een bekende van het slachtoffer. Het slachtoffer is net op tijd door de politie uit de handen van de verdachte gered, die bezig was zich in zijn auto aan het slachtoffer te vergrijpen. De verdachte is, nadat de politie bij de auto was gekomen, met het slachtoffer nog in de auto op de vlucht geslagen en uiteindelijk aangehouden. Het gerecht overweegt dat dit zeer angstige momenten voor het slachtoffer moeten zijn geweest. Dit feit heeft tot grote publieke onrust geleid. De verdachte heeft zich eerder, toen het slachtoffer pas 13 jaar oud was, ook schuldig gemaakt aan het plegen van ontuchtige handelingen met dit meisje. De verdachte heeft, misbruik makend van het vertrouwen dat het slachtoffer in hem stelde en misbruik makend van het overwicht dat hij als volwassene op haar had, ernstige inbreuk gemaakt op haar lichamelijke integriteit. Het slachtoffer bevond zich, gelet op haar leeftijd, beide keren in een zeer kwetsbare positie. Handelend als bewezenverklaard heeft de verdachte slechts het oog gehad op bevrediging van zijn eigen lustgevoelens, waarbij hij zich in het geheel niet heeft bekommerd om de schade die hij daarbij bij zijn slachtoffer aanrichtte. Buiten kijf staat dat kinderen, als zij op jeugdige leeftijd worden onderworpen aan seksuele handelingen van de bedoelde soort, grote psychische, lichamelijke en emotionele schade kunnen oplopen, die hun verdere ontwikkeling ernstig kan schaden. Deze delicten behoren tot de strafbare feiten die een ernstige inbreuk maken op de rechtsorde en gevoelens van grote onrust in de samenleving teweegbrengen.

Het gerecht heeft in de straftoemeting laten meewegen dat verdachte geen strafblad heeft. Voorts heeft meegewogen dat de verdachte na zijn aanhouding in verschillende media uitgebreid publiekelijk te kijk is gezet.

De als deskundige benoemde forensisch orthopedagoog heeft weliswaar gerapporteerd dat de verdachte enigszins verminderd toerekeningsvatbaar is, maar dat heeft het gerecht niet meegewogen nu de resultaten van de test niet consistent waren en de geconstateerde gebrekkige ontwikkeling van zijn geestvermogens niet dusdanig verdachtes gedragskeuzes beïnvloedde, dat de verdachte geen vrije wil meer had ten tijde van het delict.

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR