Enquète om effect en relatie met lokale pers te meten

Enquète om effect en relatie met lokale pers te meten

Posted on 02/2/2017 10:33 am AST | Updated on 02/2/2017 10:35 am AST

ORANJESTAD -  In het kader van de "UNESCO Media Pressure Cooker" is er een team ingesteld dat gaat onderzoeken in hoeverre de media in Aruba functioneert als een platform voor het 'democratisch debat'. Het team bestaat uit verschillende personen afkomstig uit de media, journalisten, academici en andere professionals, met verschillende achtergronden, maar met elkaar verbonden. De bedoeling van deze korte enquète is om achter de perceptie te komen die het publiek heeft van de Arubaanse media. 

DEELNEMEN AAN HET ONDERZOEK

Iedereen heeft het recht om niet aan het onderzoek mee te doen of om tijdens het beantwoorden van de vragen te stoppen. Aan het einde van elke pagina staat een NEXT-knop om bij de volgende vragenpagina te komen. Als er vragen zijn waar u liever geen antwoord op geeft, kunt u ook op NEXT-knop drukken. Het invullen van de vragenlijst neemt meer 5 minuten van uw tijd. Het is belangrijk dat u de vragen eerlijk beantwoord. Er zijn geen foute of goede antwoorden. 

VERTROUWELIJK

Alle antwoorden worden vertrouwelijk en anoniem verwerkt.

RESULTATEN EN PRESENTATIE

Als u nieuwsgierig bent naar de resultaten, dan bent u van harte uitgenodigd voor de presentatie van de Media Pressure Cooker van UNESCO, op 15 februari. Kijk op

 www.facebook.com/mdparuba voor meer informatie over dit evenement. 

Op 15 februari worden ook alle resultaten van het evenement en het onderzoek in een 'long read' gepubliceerd.

Klik HIER voor de vragenlijst in het Papiamento.

Klik HIER voor de vragenlijst in het Engels.

Hartelijk dank voor uw medewerking aan het onderzoek.

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR