Van Spaandonk vervangt Nuboer bij InselAir Aruba

Van Spaandonk vervangt Nuboer bij InselAir Aruba

Posted on 01/23/2017 12:03 pm AST | Updated on 01/23/2017 12:04 pm AST

ORANJESTAD – Met ingang van 1 februari a.s. neemt Stephan van Spaandonk het stokje over bij InselAir Aruba, nadat Frederick Nuboer afgelopen vrijdag zijn ontslag als directeur heeft aangekondigd. Nuboer heeft vorige week zijn ontslagvoornemen bekend gemaakt, nadat hij, naar  NoticiaCla.com heeft begrepen, daar vorig jaar binnen het bedrijf al afspraken over had gemaakt. Volgens Nuboer is besloten om het management terug te brengen van drie naar twee personen, verklaarde hij maandag aan NoticiaCla.com, “In onderling overleg heb ik besloten mijn functie neer te leggen en weg te gaan bij het bedrijf.”

WAAROM NU

In tegenstelling tot de beweringen dat hij (Nuboer) weggaat voordat “de boel verslechtert” en hij met het bedrijf meer “de afgrond ingaat” ziet de vertrekkende directeur zijn vertrek positief. “Dit is een geplande stap, waardoor het bedrijf de ruimte heeft voor allerlei maatregelen die nodig zijn om het bedrijf weer op orde te krijgen.” Ook van Spaandonk bevestigde dat hier geen sprake is van “de dans ontspringen” en dat InselAir Aruba blijft draaien en geen stille dood zal gaan sterven.

MINDER DIRECTEUREN

Zoals Nuboer al eerder aan deze nieuwssite heeft bevestigd, zal het luchtvaartbedrijf worden omgevormd naar een chartermaatschappij en als gevolg daarvan zullen er minder directeuren nodig zijn (twee in plaats van drie): “Van Spaandonk is Chief Maintenance Officer en Lutico Hermans is Chief Operations Officer en zij beiden blijven aan, Van Spaandock daarnaast ook de algemeen directeur wordt.”

TOEKOMST NUBOER

Hoewel Nuboer per 1 februari a.s. aftreedt als algemeen directeur van InselAir Aruba, blijft hij voorlopig in functie als adviseur en zal hij nog enkele lopende zaken afronden. Hij blijft daarna ter beschikking van het bedrijf voor mogelijke andere zaken.

CONFLICTERENDE FUNCTIES NUBOER

Nuboer heeft recent ook de nodige kritiek te verduren gekregen doordat het luchtvaartbedrijf door de precaire financiële situatie onder meer geen belastingafdrachten deed. Dit kreeg extra aandacht omdat Nuboer in het verleden zelf belastinginspecteur is geweest en uit dien hoofde “beter had moeten weten dan geen belasting te betalen.” Daarnaast zijn vragen gesteld over de verenigbaarheid van zijn functie als directeur van InselAir Aruba met die van het voorzitterschap van de Algemene Rekenkamer.

Toen NoticiaCla.com Nuboer met deze kritiek confronteerde zei Nuboer dat vanaf het begin was besloten dat de CFO (Chief Financial Officer) zich met o.a. de belastingzaken zou bezighouden: “Dat was niet mijn verantwoordelijkheid. Dat is in 2011 is afgesproken.”

Nuboer bevestigde dat hij dit recentelijk ook in het Parlement, dat daar ook vraagtekens bij had, heeft moeten verduidelijken.

"Wij zijn hier altijd transparant in geweest met de Belastingdienst en de Minister van Financiën. Er zijn ook getekende overeenkomsten hoe wij dit probleem aanpakken.”

Volgens Nuboer was het nooit de bedoeling om geen belasting te betalen. Over zijn verschillende petten zegt hij die voldoende te kunnen scheiden en dat de functie bij de Rekenkamer een parttime functie is.”

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR