Gilles Filiatreault aangesteld als nieuwe directeur InselAir

Gilles Filiatreault aangesteld als nieuwe directeur InselAir

Posted on 01/11/2017 7:40 pm AST | Updated on 01/11/2017 7:41 pm AST

WILLEMSTAD/ORANJESTAD – De persoon die is aangesteld om de luchtvaartbedrijven  InselAir International en InselAir Aruba aan te sturen is de Canadees Gilles Filiatreault, de huidige directeur van de luchtvaartmaatschappij Air Madagascar. Welingelichte bronnen hebben aangegeven dat Filiatreault met zijn functies als tijdelijke directeur van  InselAir International en van InselAir Aruba met ingang van 15 januari  zal beginnen. Hij is de aangewezen persoon om de luchtvaartmaatschappijen te herstructureren volgens het plan dat de overheid en de maatschappijen zijn overeengekomen. Filiatreault is voor onbepaalde tijd aangesteld.

HERSTRUCTURERING 

Zoals NoticiaCla.com al eerder berichtte, heeft het luchtvaartbedrijf recent zijn eerste financiële injectie van 3 miljoen florin gekregen, zoals was afgesproken. Als tegenprestatie moet er ondersteuning van de directie van buitenaf komen. Er zijn twee vertegenwoordigers van de overheid in de raad van commissarissen benoemd en die hebben samen met de twee leden namens InselAir de persoon gekozen die het bedrijf nu gaat leiden. De huidige directeur, Albert Kluyver is als ‘accountable manager’ aangesteld.

SITUATIE VAN ENKELE WEKEN GELEDEN 

“Er zijn op dit moment geen voorstellen of gesprekken gaande met de aandeelhouders van InselAir en daarom is elke speculatie over de betrokkenheid van de overheid (van Curaçao) in het management en de raad van commissarissen van het bedrijf incorrect.” Dit stelde de CEO van InselAir International, Albert Kluyver medio december in een intern memo, waar NoticiaCla.com de hand op had weten te leggen. Het memo was uitgebracht omdat vanaf het moment dat bekend werd dat de overheid het bedrijf financieel zal gaan steunen, allerlei geruchten de ronde gingen doen over de voorwaarden die hier aan verbonden zouden zijn.

DIRECTEUREN AAN DE KANT

Al eerder in december berichtte NoticiaCla.com dat welingelichte bronnen hadden ontkend dat de huidige directeuren aan de kant zouden worden gezet en vervangen door een directeur van buiten. Dit is niet het geval, zo bevestigden de bronnen. Met het memo werd dit nog eens onderstreept. Met het memo werd ook duidelijk wat de overeenkomst met de overheid inhield.

BETROKKENHEID OVERHEID

Het memo geeft aan dat de  overheid inderdaad heeft gevraagd om een zekere mate van betrokkenheid en invloed in het management en in de raad van commissarissen. “Het is te verwachten dat dit wordt bereikt door het aanwijzen door de overheid van aanvullende benoemingen in de raad van commissarissen en/of het management,” aldus het memo, dat verder aangaf dat dit moest worden besproken en overeengekomen tussen de huidige aandeelhouders en de overheid.

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR