Flexibele openingstijden dit jaar voor 70 winkels in Caya Grandi

Flexibele openingstijden dit jaar voor 70 winkels in Caya Grandi

Posted on 01/11/2017 1:57 pm AST | Updated on 01/11/2017 1:57 pm AST

ORANJESTAD - Kabinet Mike Eman heeft enkele jaren geleden al aangekondigd dat er beleidswijzigingen zijn aangebracht bij de uitgifte van vergunningen om uitbreiding en flexibilisering van openingstijden mogelijk te maken. Volgens minister Arends is hiermee gehoor gegeven aan de behoefte van de winkeliers.

In het kader van het overheidsbeleid ter stimulering van het investeringsklimaat en economische activiteiten, kunnen winkels in aanmerking komen voor openstelling van hun winkels van maandag tot en met vrijdag tot 12 uur ’s avonds. Op zondag en op feestdagen mag men tot 10 uur ’s avonds open blijven. Dit beleid is al sinds 2012 van kracht.

Gedurende de afgelopen maanden heeft Kabinet Mike Eman II verschillende maatregelen genomen om het aantal bezoekers van de Caya Grandi te laten stijgen en zo de economische activiteit in deze omgeving te bevorderen. “De parkeerregels zijn geflexibiliseerd, de Caya Grandi is gedurende bepaalde uren weer opengesteld voor autoverkeer en samen met de commerciële sector zijn publieksevenementen georganiseerd,” aldus minister Arends, “Hierbinnen past ook de flexibilisering van de openingstijden.”

 Volgens Arends worden dergelijke vergunningen jaarlijks verleend en kunnen in 2017 60 tot 70 winkels hier voor in aanmerking komen. Winkeliers die voor flexibele openingstijden in aanmerking willen komen kunnen een vergunning aanvragen bij de Directie Economische Zaken. De enige dag waarop er geen flexibele uren mogelijk zijn voor winkels – met uitzondering voor winkels in een hotel met een hotelvergunning – is de Dag van de Arbeid. 

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR