Ontstaan van gaten in de weg tijdens regen niet te voorkomen

Ontstaan van gaten in de weg tijdens regen niet te voorkomen

Posted on 01/11/2017 1:56 pm AST | Updated on 01/11/2017 1:56 pm AST

ORANJESTAD – De reden waarom er zoveel gaten in de wegen zijn ontstaan door de regen, is omdat die wegen aan de beurt zijn voor groot onderhoud. Door de regen is de schade aan die wegen nog groter geworden, volgens Marlon Jacobs, hoofd van de afdeling Infrastructuur en Verkeer van  DOW. Zolang het blijft regenen, zullen er meer gaten in de wegen ontstaan, legde de functionaris van de DOW uit. Dit is in het verleden, toen het langdurig bleef regenen, al eerder voorgekomen. En dan vooral bij wegen die aan groot onderhoud toe zijn.

Tijdens het afgelopen weekend heeft het personeel van DOW een inventarisatie gemaakt en heeft men geconstateerd dat de meeste problemen ontstaan bij wegen van 20 jaar en ouder. Een nieuwe weg heeft meestal een levensduur van maximaal zo’n veertig jaar, afhankelijk van factoren zoals de intensiteit van het gebruik van de weg en de effecten van de zon en regen.

Jacobs berekende dat per jaar 180 tot 200 km wegdek wordt vernieuwd, wat een grote investering is voor het land. De omvangrijke werkzaamheden kunnen bovendien niet in een korte periode worden gedaan. Zo kost de renovatie van een weg rond de 1100 florin per meter bij een weg van 6 meter breed. Daarom wordt altijd eerst gekeken of het onderhoud nog even uitgesteld kan worden. 

In de huidige situatie heeft de DOW sinds het begin van het jaar alle beschikbare ploegen ingezet om met de vier asfaltwagens van DOW de gaten te dichten gedurende de regenperiode. Zij blijven dat doen zo lang het nodig is. Ondertussen heeft de DOW ook een team ingesteld dat moet bekijken welke werkzaamheden er aan het bestaande wegennet moeten worden verricht, aldus Jacobs.

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR