Luchthaven verwerkt meer dan 22.000 passagiers afgelopen weekend

Luchthaven verwerkt meer dan 22.000 passagiers afgelopen weekend

Posted on 01/11/2017 12:47 pm AST | Updated on 01/11/2017 1:59 pm AST

ORANJESTAD – De Aruba Airport Authority N.V. (AAA) is 2017 positief begonnen, gezien het grote aantal passagiers en luchtverkeer dat is verwerkt. Het eerste weekend van het jaar is dan ook aangemerkt als “Super Weekend”. Het eerste weekend in het nieuwe jaar is voor de Aeropuerto Internacional Reina Beatrix historisch altijd het meest drukke weekend, gezien het aantal passagiers dat na de feestdagen Aruba weer verlaat. NoticiaCla.com heeft zelf kunnen waarnemen dat afgelopen zondag elke vier minuten een vliegtuig vanuit Aruba vertrok.

GOEDE PLANNING

Er was een goede planning en coördinatie tussen de verschillende ‘stake holders’ nodig om de 22.200 passagiers en de 316 vliegtuigen (zowel privé en commercieel) gedurende twee dagen goed te kunnen verwerken. Het goede resultaat was alleen mogelijk dankzij de inzet van de US Customs and Border Protection, de Immigratiedienst (IASA), de grensbewaking, de Douane, Air Navigation Services Aruba N.V. (ANSA), de Aruba Tourism Authority (ATA), de airlines en het grondpersoneel, het Departmento di Transporte Publico (DTP), de taxichauffeurs, concessiehouders en F&B, ASAP Services, Total Services, FMSA, Universal Aviation FBO, Flexo, Aruba Security and Crime Prevention en het team van AAA en vele anderen. 

TEAMWORK

AAA-directeur James Fazio zei hier over: “Goed team werk van alle partners is noodzakelijk voor een goed verloop van het Super Weekend. Ook de technische verbeteringen die op de luchthaven zijn aangebracht hebben hun vruchten afgeworpen en hebben het mogelijk gemaakt dat de passagiers in een record tempo zijn afgehandeld. Het was indrukwekkend om te zien dat alle medewerkers zich extra hebben ingespannen om de passagiers zo goed mogelijk van dienst te zijn en ik wil ieder van hun bedanken voor hun inzet gedurende het Super Weekend! Het is indrukwekkend wat kan worden bereikt met een goede focus en betrokkenheid. Goed werk iedereen!” besloot Fazio. 

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR