Premiers Aruba en Curaçao ontmoeten elkaar vandaag op Curaçao

Premiers Aruba en Curaçao ontmoeten elkaar vandaag op Curaçao

Posted on 01/11/2017 10:25 am AST | Updated on 01/11/2017 10:25 am AST

WILLEMSTAD – Het is de bedoeling dat de premier van Aruba, Mike Eman en de premier van Curaçao, Hensley Koeiman, elkaar vandaag op Curaçao ontmoeten. Niet bekend is of het een formele ontmoeting betreft of dat er sprake is van een informele bijeenkomst. Koeiman heeft de ontmoeting maandagavond aan NoticiaCla.com bevestigd. Hij zei dat hij Eman had gesproken tijdens zijn korte bezoek in verband met de begrafenis van de bankier Lio Capriles. Eman had toen gezegd dat hij vandaag opnieuw voor een begrafenis op Curaçao moest zijn en dat ze elkaar dan konden spreken over gemeenschappelijke thema’s. “Onze landen liggen dicht bij elkaar, vroeger waren wij samen in de Antillen, en we moeten goede banden onderhouden met elkaar en zorgen dat de ABC eilanden samen vooruit gaan,” aldus Koeiman.

SITUATIE CURACAO

Voor wat betreft de situatie op Curaçao verzekerde Koeiman dat er inmiddels meer rust en stabiliteit is. “We hopen dat we vooruit kunnen gaan, nu de overige Statenleden ook de eed hebben afgelegd. Het team is nu compleet.” De Curaçaose premier gaf aan dat het tijd is om aan het werk te gaan, nu de verkiezingen achter de rug is en de regering is gevormd. “We moeten gaan uitvoeren wat we aan de bevolking hebben beloofd. Het is heel belangrijk dat we op die manier het vertrouwen terugbrengen, want de bevolking moet vertrouwen hebben in de politici.” Koeiman zei aan deze nieuwssite dat zij verschil willen uitmaken en laten zien dat wat zij hebben toegezegd, ook echt zullen doen.

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR