Venezuela geeft toe dat Citgo Amerika is verhypothekeerd

Posted on 12/27/2016 9:26 pm AST | Updated on 12/27/2016 9:29 pm AST

CARACAS – Het Venezolaanse staatsbedrijf PDVSA heeft toegegeven dat hetgeen is ontdekt door Redd Intelligence en waarover de Latin American Herald Tribune is gerapporteerd, en waar NoticiaCla.com al eerder over berichtte, waar is en dat Venezuela inderdaad Citgo aan het Russische oliebedrijf Rosneft heeft verhypothekeerd. Tegelijkertijd werd er een offensief geopend op Redd Intelligence, de LA Herald Tribune en auteur Russ Dallen. Voor wat betreft Aruba had de minister van Economisch Zaken, Richard Arends, destijds hoofd van het Arubaanse onderhandelingsteam inzake de Citgo-deal, al eerder aan NoticiaVla.com laten weten dat de advocaten van Citgo hier niet van op de hoogte waren. Nu heeft PDVSA zelf erkend dat het bericht in de LA Herald Tribune klopt.

TOEGEGEVEN

Het bedrijf geeft toe dat zij 49.9% van de belangen in de drie Citgo raffinaderijen die zij in Amerika hebben, verhypothekeerd hebben. Volgens PDVSA is dit gebeurd om meer financiering te kunnen krijgen. PDVSA heeft echter niet bekend gemaakt wat men als tegenprestatie heeft gekregen en waarom men deze deal geheim heeft gehouden. Volgens het artikel in de LA Herald Tribune van afgelopen maandag heeft PDVSA een lening van 1.5 miljard dollar gekregen in  ruil voor de belangen in Citgo. “Citgo is nog steeds in eigendom van PDVSA,” stelt het bedrijf in een uitgegeven verklaring, waarin tegelijk wordt aangegeven dat inderdaad de overige 51.1% al eerder was belast in het kader van een obligatielening. Als PDVSA in financiële moeilijkheden komt, betekent dit dat uiteindelijk Rosneft en de obligatiehouders Citgo in eigendom kunnen krijgen.

“Het is belangrijk om te benadrukken dat elk mondiaal bedrijf zoals Petroleros de Venezuela hun eigendommen gebruiken als onderpand voor transacties en investeringen,” aldus PDVSA in zijn verklaring. “PDVSA ontkent media rapportages en commentaar gebaseerd op speculaties, geruchten en onjuiste informatie die het bedrijf in diskrediet brengen en die zijn gedaan door personen die op politieke onrust in ons land uit zijn.” In het artikel worden verder de auteurs van het oorspronkelijke bericht in diskrediet gebracht. Lees het hele artikel hier.

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR