Illegale Venezolaanse vrouwen 'verzinnen' overval

Illegale Venezolaanse vrouwen 'verzinnen' overval

Posted on 08/29/2016 11:01 pm AST | Updated on 08/29/2016 11:01 pm AST

ORANJESTAD - De overval van zondagavond in het hotel Perle D'or blijkt in scene te zijn gezet. Maandagmiddag verklaarde de plaatsvervangend politiewoordvoerder Liliana Rasmijn dat het Atraco Team onderzoek heeft verricht naar de toedracht van het gebeurde en tot de conclusie is gekomen dat er helemaal geen overval had plaatsgevonden. Gebleken is dat de Venezolaanse vrouwen het hele verhaal hebben verzonnen. De drie verbleven al twee weken illegaal op het eiland en een vierde vrouw heeft zich vandaag gemeld bij de Guarda nos Costa. De vrouwen zijn nu in handen van de Guarda Nos Costa en zullen uit Aruba worden uitgezet.

DE MELDING 

Zondagavond kreeg NoticiaCla.com van de politie bericht dat er 

opnieuw een overval had plaatsgevonden op toeristen. Twee gemaskerde en gewapende mannen zouden een overval hebben gepleegd op drie toeristen die in het boutique hotel Perle D'or te Boegoeroei verblijven. Zondagavond rond 8:02 uur kwam daar bij de centrale post van het Korps Politie een melding over binnen.

Bij aankomst van de politiepatrouille werd direct de bijstand van het  ‘Atraco Team’ (overvalsteam), de forensische politie en slachtofferhulp ingeroepen. De drie aanwezige vrouwen zeiden dat in hun kamer waren overvallen. De kamerdeur zou zijn opengemaakt met een sleutel, door een vrouw die vergezeld was van twee gemaskerde en gewapende mannen die Spaans spraken. De overvallers zouden er met zo’n 1000 US dollar vandoor zijn gegaan. De vrouwen verklaarden aanvankelijk op Aruba te zijn voor een foto-shoot voor een kalender. Niets van dit alles bleek waar te zijn.

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR