Amerikaanse cruiselijnen bezorgd over criminaliteit in Aruba

Amerikaanse cruiselijnen bezorgd over criminaliteit in Aruba

Posted on 05/30/2016 8:41 pm AST | Updated on 05/30/2016 8:42 pm AST

MIAMI – Amerikaanse cruiselijnen maken zich zorgen over de criminaliteit in Aruba. Dit kreeg minister Otmar Oduber van Toerisme bij zijn recente bezoek aan Miami te horen. In een persbericht stelt de minister dat de toename van de criminaliteit zorgelijk is, vooral gezien het negatieve effect ervan op het toerisme. Tegelijkertijd zegt hij dat het korps politie goed werkt verricht, vooral in de toeristische gebieden in het centrum van de stad en bij de haven. De cruiselijnen blijven desondanks bezorgd.

AL LANGERE TIJD BEZORGD

Naar nu blijkt is de bezorgdheid niet van recente datum, maar zijn er de afgelopen 2 tot 3 jaar al soortgelijke berichten aan de minister doorgegeven. Zo ook tijdens zijn bezoek vorige week aan het hoofdkantoor van de Royal Caribbean Cruise lines en aan de Carnival Cruise lines, die het grootste aantal passagiers naar Aruba brengt. ‘Er zijn meer klachten van passagiers over incidenten, wat aangeeft dat de criminaliteit toeneemt,’ aldus Oduber.

POLITIE DOET GOED WERK

Praat de ministers enerzijds over een toename van de criminaliteit, daarnaast heeft hij lovende woorden voor het werk van de politie. De bewindsman erkent dat de politie alles in het werk stelt om de activiteiten in de haven onder controle te houden, terwijl op sommige dagen 3-4 duizend toeristen binnenkomen en op andere dagen zelfs 9-10 duizend. De minister prees ook het werk van de verkeerspolitie op piekmomenten rond de haven bij aanwezigheid van grote cruiseschepen. Helaas zijn deze inspanningen niet voldoende, gezien de bezorgdheid van de cruiselijnen en het toenemend aantal klachten van de passagiers. ‘Wat ook blijkt is het grote aantal toeristen dat op de stranden wordt bestolen.’

ARUBA WIL GEDETAILLEERDE GEGEVENS  

Oduber heeft de cruiselijnen om gedetailleerde informatie gevraagd, ook over de gebieden waar een en ander plaatsvindt. ‘Wellicht kan de Aruba Hotel and Security Foundacion in samenwerking met de politie ondersteuning bieden,’ aldus de bewindsman, ‘Het is een punt van bezorgdheid en we weten dat de cruiselijnen de bevindingen van hun passagiers heel serieus nemen en betrekken bij de routeplanningen van hun schepen.’ Interessant is het feit dat de ATA de Aruba Hotel and Security Foundacion recentelijk een bedrag van 750 duizend florin heeft gegeven voor beveiligingswerkzaamheden. ‘We moeten zorgen dat de criminaliteit niet verder escaleert en Aruba een slechte naam krijgt, met alle gevolgen van dien,’ besluit Oduber. 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR