Marisol Lopez-Tromp en Chris Dammers doen aangifte tegen elkaar

Marisol Lopez-Tromp en Chris Dammers doen aangifte tegen elkaar

Posted on 05/25/2016 4:22 pm AST | Updated on 05/25/2016 4:27 pm AST

ORANJESTAD – Statenvoorzitter Marisol Lopez-Tromp heeft vanochtend aangifte gedaan tegen de Vice-voorzitter van de Staten, Chris Dammers en Dammers later ook, maar tegen Lopez-Tromp. De aangiftes zijn gedaan bij de recherche. In een verklaring aan NoticiaCla.com zegt Lopez: ‘Chris heeft mij een klap in mijn gezicht, tegen mijn kaak gegeven toen ik hem erop aansprak dat hij de post voor dienstreizen op de begroting overschrijdt, voor een reis die niet op de agenda staat of is begroot.’ Na de aangifte zal Lopez-Tromp met een meer uigebreide verklaring komen. Dammers heeft nog niet gereageerd op een verzoek van NoticiaCla.com voor een reactie.

WAT ER IS GEBEURD

Al eerder berichtte NoticiaCla.com dat het vanochtend in de vergaderzaal van de Staten uit de hand is gelopen, toen, volgens informatie die NoticiaCla.com in eerste instantie had verkregen,  vice-voorzitter Chris Dammer de Statenvoorzitter een klap in het gezicht gaf. Op een video-opname is te zien en te horen hoe Lopez-Tromp met verheven stem Chris Dammers aanspreekt, terwijl ondertussen haar echtgenoot (Edsel Lopez) binnenkomt en zich met grove bewoordingen tot Dammers richt. 

DE FEITEN

Volgens de videobeelden waar NoticiaCla.com over beschikt, heeft Dammers een aantal klappen uitgedeeld aan Lopez-Tromp. Op andere beelden is te zien hoe Lopez-Tromp Dammers wegduwt, waarna Dammers haar een klap in het gezicht geeft. De videobeelden tonen hoe Lopez-Tromp met verheven stem aanspreekt, terwijl beiden in het midden van de vergaderzaal van het parlement staan. Ook is te zien hoe de echtgenoot van Lopez-Tromp de vergaderzaal binnenkomt en Dammers met harde stem aanspreekt. Nadere berichtgeving over dit incident volgt.

Bekijk de videobeelden hier.

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR