Aruba in verhoogde staat van paraatheid vanwege politieke situatie Venezuela

Aruba in verhoogde staat van paraatheid vanwege politieke situatie Venezuela

Posted on 05/12/2016 2:59 pm AST | Updated on 05/12/2016 3:01 pm AST

ORANJESTAD – In verband met de huidige politieke situatie in Venezuela waar protesten en burgeropstanden aan de orde zijn, heeft het Korps Politie Aruba samen met de andere betrokken autoriteiten besloten tot het verhogen van de staat van paraatheid in het bijzonder aan de kust. In een officiële verklaring hebben de autoriteiten laten weten dat maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat groepen, hetzij uit angst, hetzij voor een beter bestaan, de zee oversteken naar Aruba. 

MEER PATROUILLE AAN DE KUST

De politie heeft deze week de staat van paraatheid al verhoogd en het publiek heeft dit kunnen merken aan meer politiepatrouilles aan de kust. Naast de politiepatrouilles op land  zal ook de politie te water vaker patrouilleren, dit in samenwerking met de Kustwacht. De Kustwacht heeft inmiddels de aanwezigheid in de Arubaanse wateren opgevoerd.

MEER CONTROLE OP BEKENDE PLEKKEN

Hoewel de intensievere politie controles voor de gehele Arubaanse kust gelden, zal er extra aandacht zijn voor de bekende plekken als Arashi, de hondenbegraafplaats in de Lago Colony en de nabijgelegen stranden Baby Beach en Rodgers Beach. 

SAMENWERKING MET POLITIE

De politie maakt deze informatie op voorhand bekend en rekent op de medewerking van de gemeenschap. De gemeenschap wordt gevraagd direct de politie te informeren als zij vreemde activiteiten waarnemen. Ook kunnen automobilisten op elk moment worden staande gehouden voor controles. De politie biedt zijn verontschuldiging voor mogelijke ongemak maar wil op deze wijze meer veiligheid kunnen garanderen.

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR