Panama papers onthullen diverse adressen van bedrijven op Aruba

Panama papers onthullen diverse adressen van bedrijven op Aruba

Posted on 05/9/2016 5:19 pm AST | Updated on 05/9/2016 5:33 pm AST

ORANJESTAD – In de documenten, bekend als de Panama Papers, komen maar liefst 19 adressen en 4 offshore entiteiten voor en 5 op Aruba geregistreerde bedrijven die deze beheren. Sommige adressen komen meer dan eens voor, wat betekent dat meerdere bedrijven op één adres geregistreerd staan. Het is niet bekend of deze bedrijven, omdat ze voorkomen in de Panama Papers, zich automatisch schuldig hebben gemaakt aan illegale praktijken. Er zijn bedrijven bij die volledig legaal opereren terwijl anderen op deze manier de belasting proberen te ontduiken. Sommige bedrijven staan geregistreerd op een Arubaans adres, maar zijn fysiek niet op het eiland gevestigd. De groep internationale journalisten die de namen bekend maakten, hebben van te voren laten weten geen namen van personen, noch bankrekeningnummers vrij te zullen geven. Maar in het geval van Aruba is het gemakkelijk om via het register van de Kamer van Koophandel te achterhalen wie de personen zijn achter deze bedrijven.

ONTHULLING AANGEKONDIGD

Zoals eerder aangekondigd zou een groep internationale journalisten vandaag, maandag, om 2 uur de inhoud van de Panama Papers bekendmaken waarbij duizenden documenten met confidentiële informatie van zakenlieden, bewindslieden en anderen, die middels het Panamese kantoor Mossack Fonseca cruciale informatie geheim wilden houden, openbaar zouden worden gemaakt. Wat deze aankondiging interessant maakt is het feit dat Aruba ook wordt genoemd en kan worden achterhaald wie zich schuldig maken aan het achterhouden van cruciale financiële informatie. Het hoeft niet zo te zijn dat men illegaal bezig is geweest. De documenten wijzen uit dat er hoogstwaarschijnlijk juist een legale weg is bewandeld om illegaal verkregen geld te verbergen of om de belasting te ontduiken.

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR