Dowers: Politiecontroles op wapens en drugs wordt voortgezet

Dowers: Politiecontroles op wapens en drugs wordt voortgezet

Posted on 05/9/2016 10:48 am AST | Updated on 05/9/2016 10:50 am AST

ORANJESTAD – Naar aanleiding van de diverse huiszoekingen die onlangs hebben plaatsgevonden waarbij wapens en drugs zijn gevonden en diverse aanhoudingen zijn verricht, heeft de minister van Justititie Arthur Dowers laten weten dat deze acties zullen worden voortgezet. Op die manier wordt getracht de wapens en drugs van de straat te krijgen.

HUISZOEKING

Naast de huiszoeking op verschillende adressen op Noord, heeft de politie onlangs in diverse andere wijken preventief huiszoekingen verricht. Hoewel velen het niet eens zijn met de regeling die stelt dat huiszoekingen vooraf openbaar moeten worden gemaakt, zijn er toch genoeg aanhoudingen verricht voor het illegaal dragen van een wapen of het hebben van drugs.

DE STRAAT OP

Zaterdagnacht, na diverse preventieve controles waarbij aanhoudingen zijn verricht voor wapen- en drugsbezit, liet de minister van Justitie op de politiepost op Noord weten dat het belangrijk is om niet alleen op kantoor te zitten en instructies te geven, maar ook daadwerkelijk de straat op te gaan met de politie om de waardering te uiten voor het werk en te zien voor welke uitdagingen de politie staat. 

GERUSTSTELLING

De minister probeerde tegelijkertijd de gemeenschap gerust te stellen met betrekking tot de geweldsgolf van de afgelopen dagen. “Het is belangrijk dat het volk zich bewust is van het feit dat ons justitieel systeem erop gericht is om overtreders op te sporen, aan te houden en ervoor te zorgen dat zij worden berecht”, aldus de minister. Hij gaf aan dat het voor de overheid moeilijk is om de gedachtegang van de crimineel te beïnvloeden en hem van strafbare handelingen te weerhouden, echter kan de overheid wél garanderen dat de jacht op deze personen wordt voortgezet.

WERK VAN DE POLITIE

De minister liet tot slot weten dat men er vaak niet bij stilstaat wat de politie, het OM en het ministerie van Justitie aan informatie hebben en krijgen. Deze informatie wordt in het kader van het onderzoek niet altijd vrijgegeven. Echter wordt er veel werk verricht om overvallen, moord en diefstal te voorkomen. 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR