Voormalig generaal Carvajal in Aruba voorgeleid

Voormalig generaal Carvajal in Aruba voorgeleid

Posted on 07/24/2014 9:18 pm AST | Updated on 07/24/2014 9:19 pm AST
ORANJESTAD - Het lot van voormalig generaal Hugo "El Pollo" Carvajal is nu in handen van de rechter, die moet beslissen of hij aan Amerika wordt uitgeleverd of niet. Tegelijkertijd hebben de advocaten van Carvajal, Chris Lejuez en Benvinda de Souza zich donderdagmiddag gemeld bij het Centro di Husticia te Macuarima, in verband met de 'voorgeleiding' voor de procureur generaal, Peter Blanken. De voorgeleiding vond plaats in de politiewacht waar Carvajal is gedetineerd en niet - zoals gebruikelijk - in het Gerechtsgebouw. Op de foto zijn PG Blanken en de beide advocaten te zien, op het moment dat zij na afloop van de voorgeleiding de politiewacht verlaten. Bij de voorgeleiding was tevens diplomatiek personeel van het Venezolaanse consulaat aanwezig. Uit de Venezolaanse media valt inmiddels op te maken dat de Venezolaanse overheid de onmiddellijke invrijheidsstelling van de diplomaat Hugo Carvajal bij de Koninkrijksregering hebben geeist, en dat men detentie van betrokkene scherp afwijst. Ook diende donderdagmiddag op Aruba een kort geding ter beeindiging van de detentie. De arrestatie en inverzekeringsstelling van Carvajal wordt door de Venezolanen aangemerkt als onrechtmatig en een schending van het internationale recht. Zoals NoticiaCla al eerder berichtte, zet Venezuela de diplomatieke- en handelsbetrekkingen over deze kwestie op scherp. Nadat Hugo "El Pollo" Carvajal Barrios woensdag bij aankomst in Aruba werd aangehouden, werd bekend dat de Arubaanse en Amerikaanse autoriteiten van plan waren om betrokkene donderdagochtend al direct uit te zetten. Bij de aanhouding bleek Carvajal 9.000 dollar aan contanten bij zich te hebben. Betrokkene is woensdag direct overgebracht naar het Centro di Husticia, waar extra bewaking werd ingezet om te voorkomen dat betrokkene zou kunnen ontsnappen. Gedurende de avond had betrokkene nog contacf met zijn advocaat, Chris Lejuez, die namens hem een kort geding heeft aangespannen om uitlevering te voorkomen. Carvajal, een voormalig militair is in Amerika eerder veroordeeld wegens vermeende participatie in drugsgerelateerde activiteiten van de guerrillabeweging FARC. Recentelijk werd hij door de Venezolaanse regering voorgedragen voor de post van consul in Aruba.  
 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR