Bermudez: Het concept begroting 2015 is ingediend

Bermudez: Het concept begroting 2015 is ingediend

Posted on 01/28/2015 8:56 pm AST | Updated on 01/28/2015 8:57 pm AST

ORANJESTAD – Het concept begroting 2015 is aangeboden aan de Gouverneur afgelopen maandag. Dat bevestigde de Minister van Financien Angel Bermudez aan NoticiaCla.com vandaag”. Nu verloopt het zijn proces, wat inhoudt dat deze door de Gouverneur aangeboden wordt aan het Raad van Advies die dit hierna zal de aanbieding aan de Staten . Er is nog geen datum vastgesteld voor de openbare behandeling. Informatie waarover NoticiaCla.com beschikt, is dat het reeds is aangeboden aan het Raad van Advies.

STATEN VOORZITTER

In een recentelijk gesprek met de Statenvoorzitter Marisol Lopez Tromp, heeft zij bevestigd dat de behandeling van de begroting op korte termijn zal geschieden, nadat de begroting van de Staten zelf is behandeld. “De begroting van de Staten voor het jaar 2015 zal eerst worden behandeld, en hierna pas volgt de behandeling van de overige begrotingen van de hoge college’s waaronder de Rekenkamer”. Hierna zal de begroting van het Land worden behandeld.

DATUM VOOR BEHANDELING

Eenmaal de begroting van het land Aruba is ontvangen, zal er een datum worden uitgestippeld voor de behandeling hiervan. “Er is is een tentatieve planning, maar de werkelijke planning hangt af wanneer de begroting feitelijk bij de Staten wordt ingediend. Als ik een datum tentatief vaststel, maar het wetsvoorstel niet is aangeboden, dan kunnen we deze dan ook niet behandelen” zegt Lopez verder. Derhalve is er geen concrete datum aangewezen voor de behandelingt van de begroting. “Rekening dient gehouden te worden met het feit dat de statenleden aan kunnen geven dat zij meer tijd behoeven om de documenten door te nemen, of willen een instantie uitnodigen, of bepaalde onderwerpen behandelen in vaste commissie’s etc” Dus er zijn verschillende factoren die een rol kunnen spelen voor de feitelijke behandeling van de begroting.

STATEN

Voor wat betreft de begroting van de Staten, heeft Lopez bevestigd dat de interne commissie reeds bezig zijn en dat naar verwachting deze eind januari of begin februari behandeld zal worden. “Met betrekking tot de begroting van de regering, kan is geen exacte datum prikken tot nadat het wetsvoorstel begroting is ontvangen”.

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR