AVP streeft naar 15 zetels

AVP streeft naar 15 zetels

Posted on 08/4/2017 4:56 pm AST | Updated on 08/4/2017 7:02 pm AST

ORANJESTAD - AVP heeft er 'veel vertrouwen' in dat zij de aankomende verkiezingen (22 september aanstaande) gaan winnen. Dat meldde partijleider Mike Eman vanmiddag tijdens de persconferentie, nadat de partij hun kandidatenlijst had ingeleverd. AVP rekent op vijftien zetels.

 

Nieuwe tijd

De groene partij kwam, begeleid door luid getoeter en, zoals de foto's laten zien, veel aanhang, vanmiddag om half vier aan bij het Stadhuis. De originele tijd dat de AVP hun lijst moest inleveren, lag eigenlijk op half elf 's ochtends. Echter was AVP het niet met deze tijd eens, omdat zij aangaven altijd met een grote aanhang te komen. Na gesprekken met de Electorale Raad werd besloten dat AVP de afsluitende partij zou worden van de dag. Partijleider Eman gaf tijdens de persconferentie aan dat hij blij was om te zien hoeveel aanhang er mee de straat op was gegaan om zijn partij te ondersteunen. "Het geeft de indicatie dat het werk dat wij acht jaar hebben uitgevoerd, gerespecteerd wordt door de samenleving en dat zij goed reageren op de nieuwe lijst." 

 

Nieuwe gezichten

NoticiaCla publiceerde de lijst eerder vanochtend, waarop verschillende verrassende (nieuwe) namen staan. Eman legt uit dat de lijst is samengesteld in een proces waarbij een raad van 'wijze heren en een wijze dame' deze samenstelde en presenteerde aan de partijraad. Wat het verschil is met de vorige lijst, is dat er in Eman's ogen veel nieuwe gezichten op de lijst staan. "AVP houdt zich tijdens elke verkiezing bezig om de partij te vernieuwen. Hiervoor hebben we een goede analyse gemaakt wat de wensen zijn van de maatschappij en welke thema's er op het moment spelen." Een belangrijk thema betreft naar zijn mening de veiligheid. "Daarvoor hebben we een professional gevonden, namelijk nummer 6 op de lijst, Robert Candelaria. Voor economie hebben we nummer 5 op de lijst, Richard Arends, maar ook voor innovatie en cultuur hebben we bijvoorbeeld Michael Lampe." De partij geeft daarbij aan dat zij verschillende millenials hebben aangetrokken, zoals Clayton Croes en Marksonn Maduro, om 'de jeugd te inspireren'.

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR