Actie chauffeurs zwaar materieel gaat maandag door

Posted on 07/15/2017 8:44 am AST | Updated on 07/15/2017 8:47 am AST

ORANJESTAD - Na afloop van een vergadering met de Directie Openbare Werken en vertegenwoordigers van de chauffeurs van zwaar materieel die bijna twee uur in beslag, is vrijdagavond rond 10 uur besloten de actie op te schorten tot maandagmiddag 5 uur. De chauffeurs van zwaar materiaal (heavy equipment) waren vrijdagmiddag tijdens spitsuur in actie gekomen en hadden de provisorische rotonde bij Cyumana geblokkeerd, nadat bekend was geworden dat de aannemer van het Watty Vos Boulevard-project en hoeveelheid zwaar materieel uit Peru had laten komen voor de werkzaamheden, in plaats van gebruik te maken van de diensten van lokale ondernemingen.

Naar verluidt zouden er 20 tot 26 trucks zijn geïmporteerd. Voor lokale ondernemers was dat een reden om te protesteren en tijdens het spitsuur de rotonde bij Cumana te blokkeren. De politie was direct ter plaatse om de openbare orde te handhaven. Ook hoofdcommissaris Dolfi Richardson was aanwezig. Verschillende politici kwamen zichzelf van de situatie op de hoogte stellen.

VERGADERING

Tijdens de vergadering die vrijdagavond is gehouden tussen de DOW en vertegenwoordigers van de lokale ondernemers is ondermeer aan de orde gekomen dat er mogelijk een protocol komt tussen de DOW en eigenaren van zwaar materieel, om werkzaamheden te verrichten voor Mota Engel, die belast is met het project Watty Vos Boulevard. De directeur DOW, Marlon Croes heeft NoticiaCla verklaard dat de buitenlandse vrachtwagens voorlopig op het haventerrein blijven staan, totdat duidelijk is wat er gaat gebeuren.

De chauffeurs gaan nu een invenstarisatielijst opstellen voor de DOW, zodat deze kan beoordelen wat de mogelijkheden zijn van het materieel dat de lokale ondernemers in de aanbieding hebben. Afgesproken is dat als sommig buitenlands materieel wel nodig blijkt, dat het werk kan doorgaan. Daar hebben de chauffeurs geen moeite mee. Het gaat om 15 tot 20 chauffeurs/ondernemers die van mening zijn dat zij onnodig zijn overgeslagen bij het uitgeven van werk. Ze besloten vrijdagmiddag de rotonde bij Cumana te bezetten om de aandacht van de politiek te krijgen.

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR