Millennials-debat zonder problemen doorgegaan zonder AVP

Millennials-debat zonder problemen doorgegaan zonder AVP

Posted on 07/14/2017 12:12 pm AST | Updated on 07/14/2017 12:18 pm AST

ORANJESTAD – Hoewel de regerende partij (AVP) schitterde door afwezigheid, is het eerste (mogelijk volgen er meer) Millennials-debat donderdagavond zonder problemen verlopen. Zonder problemen in de zin dat het programma moeiteloos kon worden aangepast. Toch was het evenement zonder de AVP niet compleet, hoewel de partij POR het nu regelmatig moest ontgelden. De POR was regelmatig de ‘punch bag’ van de oppositie, om reden dat de leider tot vorig jaar nog lid was van het huidige kabinet van de AVP. Doel van het debat was om de zwevende kiezers te overtuigen. Of dat is gelukt, moet nog worden bezien. De aanpak was iets anders dan het debat dat enkele weken terug door de Kamer van Koophandel was georganiseerd. Ook waren er meer partijleiders, hoewel de grote afwezige de leider van de AVP-partij was.

MOMENTEN DIE ER UIT SPRONGEN

Tijdens het vorige debat (van de KvK) viel vooral Ricardo Croes op door zijn presentatie. Ook deze keer viel hij op door zijn opmerkingen die door velen grappig werden beschouwd, hoewel er ook werd opgemerkt dat hij in het begin niet altijd de vragen beantwoordde. Partijen die er de vorige keer niet bij waren, ABO, CURPA en RAIZ hebben zich donderdagavond ook laten gelden. De MEP en POR worden in het algemeen genoemd als de 'winnaars' van deze avond.

EERSTE IMPRESSIE MILLENIALS

De groep van 20 jongeren die het evenement hadden georganiseerd, hebben een en ander zeer profesioneel aangepakt. De lovende woorden over de organiatie waren dan ook niet van de lucht. QueenAnn Bergen en haar team kunnen terugkijken op een geslaagd evenement, dat als doelstelling had een platform te bieden waar de partijleiders zich konden presenteren aan de gemeenschap. Vernomen is dat bij een volgend debat de millennial-kandidaten van de verschillende partijen worden uitgenodigd.

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR