DTZ heeft MIO vanochtend afgesloten

DTZ heeft MIO vanochtend afgesloten

Posted on 07/14/2017 11:46 am AST | Updated on 07/14/2017 3:31 pm AST

ORANJESTAD – Twee weken nadat de overheid aangekondigde dat het telecommunicatiebedrijf MIO zijn licentie zou verliezen, heeft de Directie Telecomunicatie Zaken (DTZ) het bedrijf letterlijk 'uit de lucht' gehaald. “Ik kan bevestigen dat MIO vanochtend wordt afgesloten," verklaarde de minister belast met telecommunicatie, Richard Arends vanochtend aan NoticiaCla. Dit portaal heeft de ontwikkelingen met betrekking tot MIO vanaf het begin op de voet gevolgd. Die ontwikkelingen hebben vandaag geleid tot het definitieve einde van het bedrijf. Reden voor het intrekken van de licentie is dat MIO de licentierechten van 15 miljoen florin niet heeft betaald.

TWEE WEKEN GELEDEN

Twee weken geleden kreeg het telecommunicatiebedrijf MIO officieel bericht van de overheid dat de licentie zou worden ingetrokken en dat het netwerk zou worden afgesloten. De directie van het bedrijf heeft dit publiekelijk bevestigd en ook de brief van de deurwaarder en opdracht van de overheid laten zien. De directie liet tegelijkertijd weten dat zij het besluit van de overheid niet gaan aanvechten. De overheid heeft alles goed willen laten verlopen en niet abrupt per 1 juli het bedrijf uit de lucht gehaald, terwijl dat formeel wel zou hebben gekund. Reden is dat men de klanten van MIO in de gelegenheid wilde stellen om van provider te veranderen (als zij dat zouden willen). Er was daarom eerst begonnen met het afsluiten van de celsites, zodat de klanten twee weken respijt hadden. Hiermee is voorkomen dat 4000-6000 klanten van de ene op de andere dag zonder verbinding zouden zitten, met alle gevolgen van dien.

AANZEGGING

Dit portaal is vanaf het begin leidend geweest in de berichtgeving over MIO en heeft in januari bericht dat de overheid het bedrijf toen zes maanden respijt had gegeven om aan de betalingsverplichtingte voldoen. Dit heeft echter geen resultaat gehad. In maart/april is opnieuw een aanzegging gestuurd, waarna de Gouverneur een landsbesluit heeft getekend waarmee de overheid werd gemachtigd om de licentie in te trekken als MIO niet voor 1 juli zou hebben betaald. Dat is nu ook gebeurd. MIO heeft aangegeven dat het moeilijk was om aan de verplichtingen te voldoen, gezien de concurrentie waar men mee te maken heeft (SETAR en DIGICEL zijn veel grotere bedrijven). MIO was niet in staat om de licentierechten te betalen en heeft de strijd opgegeven. Vandaag is dan een einde gekomen aan alle activiteiten van MIO.

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR