Niet alle politiemensen steunen uitspraken voorzitter SPA

Niet alle politiemensen steunen uitspraken voorzitter SPA

Posted on 07/13/2017 6:22 pm AST | Updated on 07/14/2017 10:34 am AST

ORANJESTAD – Een groep van meer dan 100 bezorgde politieambtenaren, leden en niet-leden van de politievakbond SPA, eisen een vergadering met het bestuur van de vakbond. Door middel van een communique dat zij donderdag hebben uitgestuurd, hebben zij laten weten de recente uitlatingen van de voorzitter en vice-voorzitter van de vakbond (van 7 juli), niet te ondersteunen.

INHOUD VERKLARING

De groep bezorgde politiemensen heeft problemen met de inhoud van de uitlatingen van het SPA-bestuur. De voorzitter en vice-voorzitter hebben verklaard dat leden en niet-leden van de vakbond geen vertrouwen meer hebben in de korpsleiding, in het bijzonder in hoofdcommissaris Adolfo (Dolfi) Richardson. Volgens de bezorgde groep hebben zij altijd de vakbond gesteund, maar kunnen ze dat in dit geval niet doen. De uitlatingen zijn volgens de groep gedaan "zonder instemming van de leden."

UITSPRAKEN VOORZITTER EN VICE-VOORZITTER

Dit portaal heeft heeft recentelijk bericht over de uitlatingen van de voorzitter en de vice-voorzitter van de SPA. Volgens de politievakbond SPA zou er in het korps om verschillende redenen grote ontevredenheid heerden. Via de sociale media werd daarom het vertrek van de korpschef geëist.  De redenen voor deze onvrede zijn onder meer het overwerk, het vakantieverbod en het gebrek aan materieel. In een interview vorige week donderdagavond met TeleAruba liet de vakbond weten erg boos te zijn omdat zij maar geen gesprek krijgen met de korpschef. In een gesprek later op die avond met NoticiaCla.com heeft vakbondsvoorzitter Edgar Maduro een en ander bevestigd. De korpschef,  Dolfi Richardson heeft aan NoticiaCla.com laten weten niet van de klachten op de hoogte te zijn. Hij wilde nog niet verder op de kwestie ingaan, omdat het korps in de rouw is, vanwege het verlies van een collega vorige week. Toch heeft hij enkele punten willen verduidelijken.

PROBLEMEN IN HET KORPS

Een van de punten die de politievakbond heeft genoemd is de korpsleiding van zijn mensen eist dat ze 16 uur per dag werken. De politieambtenaren zouden boos zijn omdat ze dubbele shifts moeten draaien, vakanties worden geweigerd en mensen zich niet ziek mogen melden, anders zouden er volgens de vakbond represailles komen. Maduro zei bij die gelegenheid dat het personeel zich niet meer laten misbruiken door de korpschef en zijn vertrek eist

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR