Minister Paul Croes na 6 weken weer in het openbaar

Posted on 05/15/2017 10:54 am AST | Updated on 05/15/2017 10:55 am AST

SAN NICOLAS – Bijna 7 weken nadat het openbaar ministerie bekend maakte dat minister Paul Croes verdachte is van fraude en corruptie, is de bewindsman weer in het openbaar verschenen. Hij was zaterdagavond aanwezig bij de viering van de verjaardag van minister Mike de Meza, in het partijhuis van de AVP in San Nicolas. “Minister Paul Croes is omringd door familie en vrienden zijn collega-minister Mike de Meza met zijn verjaardag gaan feliciteren,” vertelde zijn familie aan NoticiaCla.com. Dit portaal heeft begrepen dat het hier om een spontane actie ging.

MOEILIJK MOMENT

Volgens de familie was het heel moeilijk voor Croes om weer in het openbaar te verschijnen en te doen of er niets aan de hand is, “want de realiteit is anders. Niet vergeten moet worden dat de impact van de situatie heel groot was en is op hem en op zijn familie,” aldus enkele familieleden in een verklaring aan dit portaal.

VERRASSING 

Zaterdagavond is Paul Croes dan toch spontaan naar San Nicolaas gegaan, vergezeld van een groep vrienden en familie, om zijn collega’s te bezoeken. De ontvangst die hij daar kreeg was voor hem een grote verrassing. Deze nieuwssite heeft begrepen dat er uit alle hoeken veel gevoelens, omhelzingen en steunbetuigingen waren voor de jonge minister. Op zijn Facebook-pagina heeft de minister iedereen die hem heeft vergezeld en zo hartelijk heeft ontvangen bedankt: "Met veel emotie in mijn hart wil ik iedereen bedanken voor een unieke en onvergetelijke ontvangst, die alleen een partij aan zijn leden kan geven en een warme reactie die alleen door een verenigd volk kan worden gegeven!” was de boodschap op Facebook.

NOG GEEN INFORMATIE

Croes is in afwachting van het onderzoek dat tegen hem is ingesteld nog steeds ‘inactief’. NoticiaCla.com heeft begrepen dat de minister zelf niet op de hoogte is wat de volgende stappen van het openbaar ministerie zullen zijn. Er was hem beloofd dat hij binnen vier weken meer informatie zou krijgen, maar dat is nog niet gebeurd. Behalve het verjaardagsbezoek is de minister niet in het openbaar verschenen. Wel heeft hij laten weten dat hij verschillende keren naar Curaçao is geweest, om daar met zijn advocate Marije Vaders te praten.

Voor wat betreft de juridische stappen in verband met zijn functioneren als minister heeft dit portaal begrepen dat er gewerkt wordt aan een wet die dit zou moeten regelen. Niet duidelijk is waar dit ‘concept’ op dit moment is. Ook is niet duidelijk of Croes nog alle bevoegdheden als minister heeft en degene is die zijn handtekening onder alle stukken van zijn ministerie zet, hoewel minister Bermudez (en op dit moment Richard Arends) hem ‘vervangt’.

 

DE ZAAK

 

Ruim 6 weken geleden (28 maart) maakte het openbaar ministerie bekend dat de Minister van Sociale Zaken, Jeugd en Arbeid en enkele van zijn medewerkers worden verdacht van ambtelijke corruptie. De minister wordt er van verdacht steekpenningen te hebben aangenomen, beloften te hebben gedaan en diensten te hebben geleverd in verband met het afgeven van werkvergunningen aan buitenlanders. Hoofdofficier Erick Olthof heeft destijds via een persconferentie bekend gemaakt dat er een strafrechtelijk onderzoek was gestart en dat bij verschillende huiszoekingen een grote hoeveelheid administratieve bescheiden en gegevensdragers in beslag is genomen. De komende periode zal het openbaar ministerie met de nodige bewijzen komen om de verdachten strafrechtelijk te kunnen vervolgen. Lukt dat niet, dan moet de zaak geseponeerd worden.

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR