Een jaar geleden ontkende Paul Croes nog alle aantijgingen

Een jaar geleden ontkende Paul Croes nog alle aantijgingen

Posted on 03/28/2017 7:59 pm AST | Updated on 03/28/2017 8:03 pm AST

ORANJESTAD – Ongeveer anderhalf jaar geleden staken de eerste geruchten de kop op dat minister Paul Croes bij illegale praktijken zou zijn betrokken. Premier Eman bevestigde dit dinsdagmiddag nog tijdens zijn persconferentie. En hoewel destijds zijn collega alle aantijgingen ontkende, is vandaag bekend geworden dat hij door het Openbaar Ministerie onder meer wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen. Dit plaatst het bericht van de Nederlandse krant Telegraaf van anderhalf jaar geleden, waarin Croes werd beschuldigd van het afpersen buitenlandse werkzoekenden, in een ander daglicht. Het is nu aan het OM om te bewijzen of de verdenkingen inderdaad kloppen.

RAPPORTAGE TELEGRAAF

Al anderhalf jaar geleden publiceerde het Nederlandse dagblad De Telegraaf al beschuldigingen aan het adres van Croes. Deze werden door het Arubaanse kabinet meteen ontkend. Volgens de Nederlandse krant zou Croes buitenlandse werkzoekenden afpersen. Getuigen hadden aan De Telegraaf verklaard dat medewerkers van de minister 1000 US dollar hadden gevraagd: "Bij wie betaalt, verloopt de aanvraag veel sneller," citeerde de krant. Croes verstrekte zelfs werkvergunningen voor baantjes in een lokale bar die allang bleek te zijn gesloten, aldus De Telegraaf.

Kabinet al op de hoogte van de aantijgingen

Eman bevestigde vandaag dat het kabinet al meer dan een jaar op de hoogte is van geruchten dat collega minister Paul Croes betrokken zou zijn bij ongeregeldheden. "Meer dan een jaar geleden waren er verschillende geruchten en beschuldigingen en bij meerdere gelegenheden heeft de minister in kwestie (Paul Croes) gezegd dat hij daar niets mee te maken had,” zei Eman vanochtend. De minister werd op zijn woord geloofd en daar is het bij gebleven. Vandaag zit het kabinet in een vervelende situatie en moet nog worden afgewacht wat de gevolgen van dit alles zullen zijn voor het kabinet. 

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR