CAft erkent fout met publicatie advies vorige maand

CAft erkent fout met publicatie advies vorige maand

Posted on 02/9/2017 6:43 pm AST | Updated on 02/9/2017 6:44 pm AST

ORANJESTAD - Het College Aruba financieel toezicht (CAft) heeft donderdag aan NoticiaCla.com bevestigd dat men fout heeft gehandeld door een advies voortijdig te publiceren. "Het CAft bevestigt dat het advies, conform het eigen communicatiebeleid, inderdaad pas drie weken later op de website had mogen worden geplaatst," verklaarde het college aan deze nieuwssite. "Door een technische fout gecombineerd met een menselijke fout, is het echter meteen op de site geplaatst," akdus het college, "Het CAft betreurt deze fout ten zeerste en heeft ogenblikkelijk zijn excuses aangeboden aan de regering van Aruba."

BEVESTIGING MINISTER

Enkele uren eerder was dit naar aanleiding van een vraag van deze nieuwssite ook al door de minister van Financiën, Angel Bermudez bevestigd: "De publicatie vorige maand van een brief van het College Aruba financieel toezicht (CAft) over de begroting, was een fout van het college." De publicatie van de brief op de website van het college, een dag nadat deze naar het kabinet was gestuurd, zorgde voor veel commotie, want het is niet gebruikelijk dat het CAft al direct correspondentie openbaar maakt.

Volgens de minister in zijn eerdere verklaring staat in de wet op welk moment het college mag publiceren. "Dat geldt voor hun adviezen. Maar als het geen adviezen betreft en het verzoeken zijn of correspondentie tussen het college en de regering, dan vallen die niet onder de wet." Dat betekent dat ze niet openbaar worden. De brief van 11 januari jl. betrof volgens de minister een verzoek van het CAft om meer informatie en geen advies "en zij hebben fout gehandeld door deze brief op hun website te plaatsen," aldus Bermudez. Berichten als zou de minister daar kwaad om zijn geworden, kloppen volgens hem echter niet: "Ik heb er geen problemen mee, want hun vraag was begrijpelijk en wij hebben er ook aan voldaan. Naar aanleiding daar van hebben zij de begroting 2017 als realistisch aangemerkt," besloot Bermudez.

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR