Minister positief tegenover invoeren visumplicht Venezolanen naar Aruba

Minister positief tegenover invoeren visumplicht Venezolanen naar Aruba

Posted on 05/6/2016 12:02 pm AST | Updated on 05/6/2016 12:03 pm AST

ORANJESTAD – De minister van Toerisme Otmar Oduber staat positief tegenover het invoeren van een visum voor Venezolanen die het eiland bezoeken. Het gaat dan om een visum met voorwaarden om zo de groep Venezolanen, die een bijdrage leveren aan het welzijn van het eiland, niet te duperen. Hij heeft het dan over de Venezolanen die vaker naar Aruba komen, hier onroerendgoed hebben en die over een visum beschikken voor de VS. Het invoeren van een visum zal de kwaadwillige Venezolanen ontmoedigen naar het eiland te komen, volgens de minister. Tegelijkertijd beseft hij dat het invoeren van een visum een Koninkrijksaangelegenheid is en hier niet eenzijdig door Aruba over kan worden beslist.

STEUN VOOR MINISTER DOWERS

De minister uit zijn bezorgdheid voor de toenemende criminaliteit op het eiland en laat weten compleet achter zijn collega minister Dowers van Justitie te staan. Die verklaarde onlangs dat toeristen uit het buurland  Venezuela, deels verantwoordelijk zijn voor deze geweldsgolf. Tegenover NoticiaCla.com liet minister Oduber weten dat we niet de ogen kunnen sluiten voor deze situatie waarbij de stroom mensen van uit Venezuela bijna niet te controleren is. Hij geeft toe dat de laatste twee jaar het aantal Venezolanen dat naar Aruba afreist drastisch is gestegen en daartussen ook een problematische groep zit die zich schuldig maakt aan criminele activiteiten.

SAMENWERKEN

De minister dringt aan op samenwerking met alle ministeries om dit probleem aan te pakken. Hij heeft het over een betere screening van de passagiers op de luchthaven, de haven en andere locaties waar de buitenlanders het land binnenkomen. Hij beseft dat dit een uitdaging wordt zeker gezien het feit dat het aantal Venezolanen dat hun geld op Aruba uitgeeft vele malen groter is. En hier ligt de uitdaging om een balans te vinden zodat deze groep, die wel bijdraagt aan de economische ontwikkeling van Aruba, niet wordt weerhouden naar het eiland af te reizen.

VOORSTANDER VISUM

De minister is zeker voorstander van het invoeren van een visum voor de Venezolanen, zij het dat het een visum met voorwaarden moet zijn, waarbij een uitzondering kan worden gemaakt voor de goedgezinde toeristen uit het buurland. De minister wil hierover besprekingen voeren op nationaal niveau en daarna met het Koninkrijk, die hierover uiteindelijk het laatste woord heeft. 

 

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR