Angel Bermudez werd maandag middag als minister voorgesteld

Angel Bermudez werd maandag middag als minister voorgesteld

Posted on 07/28/2014 5:52 pm AST | Updated on 07/28/2014 6:23 pm AST
ORANJESTAD - Maandagmiddag heeft het Arubaanse kabinet Mike Eman II de heer Angel Bermudez voorgesteld als de nieuwe minister belast met Financien. Bermudez bekleedde reeds een ministerspost in het eerste kabinet Eman na de Status Aparte van Aruba in 1986. Destijds was hij twee jaar lang onder andere belast met transportaangelegenheden. Bermudez is een expert op fiscaal gebied en was tot voor kort hoofd van de Belastingdienst van de BES-eilanden. Hij was nog maar net aangesteld als chef de bureau bij de vorige week afgetreden minister van Financien, Juan David Yrausquin. Vorige week heeft Bermudez in een exclusief gesprek met NoticiaCla bevestigd bereid te zijn de nieuwe minister van Financien van Aruba te worden als hem dat zou worden gevraagd. Hij zei toen tot dit besluit te zijn gekomen naar grondige analyse en naar raadpleging van zijn familie en zijn achterban. Eerder stelde Bermudez dat de functie hem niet echt interesseerde, omdat hij een dergelijke functie al eens heeft bekleed en weet wat het werk inhoudt. Bermudez is met de ministerraad echter tot een vergelijk gekomen, waarna via de Gouverneur zijn kandidatuur vorige week aan de Staten is voorgelegd. Daar is zijn kandidatuur in de centrale commissie door een meerderheid goedgekeurd. De oppositiepartijen hebben tegen gestemd. De MEP partij heeft zondag publiekelijk verklaard tegen de voordracht en benoeming van Bemudez te zijn, niet vanwege zijn persoon, maar vooral wegens de door Kabinet Mike Eman II gevolgde procedure. De gele partij noemde 5 bezwaren, waaronder het feit dat het aantal ministers naar haar opvatting weer moet worden teruggebracht naar 7, de omstandigheid dat er met de verkiezingsuitslag wordt gemanipuleerd door nu een vakminister te benoemen, het feit dat niet de Gouverneur maar minister Eman de screening van Bermudez heeft uitgevoerd en ook dat Bemudez al een "miljoenencontract" heeft als chef de bureau. Ook het feit dat er nu een "stoelendans" plaatsvindt (Bermudez en Yrausquin wisselen van functie, nu Yrausquin wordt aangesteld als de belangrijkste adviseur van Bermudez) stuit op bezwaren van de MEP partij. In het persbericht dat de partij heeft uitgegeven wordt op deze punten nader ingegaan.(zie persbericht)
 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR