Statenlid Besaril doet aangifte tegen twee Statenleden van de AVP

Posted on 11/29/2014 1:14 pm AST | Updated on 11/29/2014 1:16 pm AST

ORANJESTAD Statenlid Guilfred Besaril, lid van de MEP-fractie in het parlement, heeft vrijdagochtend bij het openbaar ministerie aangifte gedaan tegen twee Statenleden van de AVP. Aanleiding vormen de uitlatingen van de beide Statenleden tijdens de openbare behandeling van de wijziging van de Landsbegroting 2014 afgelopen donderdag. Hoewel Besaril zelf de namen van de AVP-leden niet heeft genoemd, heeft NoticiaCla.com uit andere bron begrepen dat de aangifte is gedaan tegen Desiree Croes en Melvin Tromp, beiden van de groene fractie.

De MEP-fractie heeft naar aanleiding van de aangifte dezelfde dag een persbericht uitgegeven, waarin het gedrag van de beide Statenleden ten stelligste wordt afgekeurd. Volgens dit bericht hebben de Statenleden Desiree Croes en Melvin Tromp tijdens de StatenvergaderingGuillfred Besaril beschuldigd van verkrachting van een minderjarige. Het bericht stelt dat deze uitlatingen bij de MEP-fractie - en zelfs bij verschillende leden van de AVP-fractie - zeer verkeerd zijn gevallen.

De fractie wijst erop dat Guillfred Besaril in de Staten een verklaring heeft afgelegd, waarin hij alle beschuldigingen ontkend. In dezelfde verklaring is Besaril ingegaan op de moeilijke omstandigheden van zijn jeugd, waardoor hij op relatief jonge leeftijd (18 jaar) in aanraking kwam met justitie. Inmiddels heeft Besaril een carriere van 20 jaar bij de politie achter de rug, waar hij ondermeer werkzaam was bij de Sectie Verdovende Middelen en Georganiseerde Criminaliteit en bij de Kinder- en Zedenpolitie. Om in die secties werkzaam te kunnen zijn, moeten politiefunctionarissen een uitgebreide screening door de procureur- generaal, de Veiligheidsdienst en de korpsleiding doorstaan. 'Als de beschuldigingen tegen Besaril waar zouden zijn, zou hij nimmer door deze screening zijn gekomen,' aldus het persbericht.

Foto's met dank aan ArubaAriba.com

 • Minister Croes hedenochtend aangehouden

  Minister Croes hedenochtend aangehouden

  ORANJESTAD - Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt door de Landsrecherche (LR), in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Korps Politie Aruba (KPA) sinds enige tijd onderzoek gedaan naar mogelijke gevallen van ambtelijke omkoping. Het onderzoek heeft codenaam Ibis.

 • Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  Hulanda: Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario

  DEN HAAG – E situacion di pais bisiña no ta mucho bon y ta birando pior. Gobierno di Reino Hulandes mientrastanto a ripiti nan conseho di biahe pa Venezuela awe. “Biaha pa Venezuela solamente si ta necesario”, e mensahe principal ta. Esey ta nifica cu no pa vacacion sino pa otro asuntonan cu solamente ta necesario. Segun gobierno, e situacion politico den e pais Venezolano ta tenso. Y sigur despues di e resultado di eleccion di dia 30 di juli ultimo. “E expectativa ta cu e protestanan lo continua y cu tin chens grandi cu lo actua contra esaki cu forsa. Evita demostracion”, e conseho ta sigui bisa.

 • CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  CBA: Consumentenvertrouwen daalt in eerste kwartaal van 2017

  ORANJESTAD - Het consumentenvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 licht gedaald volgens de meest recente uitkomst van de Consumer Confidence Survey (CCS) van de Centrale Bank van Aruba (CBA). De index consumentenvertrouwen kwam uit op 96,0 in het eerste kwartaal van 2017, een daling van 0,1 indexpunt in vergelijking met het voorgaande kwartaal (zie grafiek 1). De index consumentenvertrouwen bleef voor het derde opeenvolgende kwartaal rond de 96 punten, indicatief voor een aanhoudende negatieve consumentenstemming.

 • PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  PPA/UPP levert lijst in met 20 kandidaten

  ORANJESTAD - Aangezien de twee partijen PPA en UPP deze week besloten om te fuseren, was het tot en met het laatste moment onbekend hoe laat de nieuw gevormde partij haar kandidatenlijst vandaag zou inleveren. Uiteindelijk koos de partij voor het tijdstip 13:30 uur, de tijd waarop normaal PPA zijn lijst moest indienen.

 • RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  RAIZ wil nieuwe vorm van politiek laten zien

  ORANJESTAD - De in juni gelanceerde partij RAIZ, die de slogan 'Sembrando Futuro' hanteert, gaat met vijf kandidaten de verkiezingen van 22 september in. Ursell Arends betreft de partijleider en staat dus op nummer 1 van de lijst. Op nummer 2 staat mede-oprichter Tai Foo Lee en op nummer 3 staat Liliana Erasmus die veel kennis heeft op het gebied van natuur, maakt de partijleider duidelijk. Op 4 staat Raymond Kamperveen, fiscaal econoom en nummer 5  betreft de 'lijstduwer' van het stel, namelijk Liset Gomez. 

 • ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ABO telt 10 leden op de kieslijst

  ORANJESTAD - De in 2014 opgerichte partij in ABO, die volgens eigen zeggen streeft naar een 'harmonieuze samenleving' , telt 10 leden op de kieslijst. Dat bleek vanochtend toen zij tussen 12:30 uur en 13:00 uur hun kandidatenlijst indiende bij de Electorale Raad. Op nummer 1 staat partijleider Elton Leonard Lioe-A-Tjam, gevolgd door Yosmar Yovanca Maduro op nummer 2. De rest van de lijst bestaat uit 3: Leonardo Antonio, 4: Valdero Elogio Hart, 5: Lucaskjo Francisco Schmidt, 6: Rene Simon Eusebio Maduro, 7: Costant Thomas Wenceslao Azriah Palm, 8: Marlene Verona Karwofodi, 9: Shirley Cicilia Caines en 10: Donald Rudolfo. 

 • Powered by SETAR