Moordenaar directeur Serlimar veroordeeld tot 10 jaar cel

Moordenaar directeur Serlimar veroordeeld tot 10 jaar cel

Posted on 04/21/2017 2:30 pm AST | Updated on 04/21/2017 2:31 pm AST

ORANJESTAD – De Chinese vrouw die terecht stond voor de moord op de Serlimar directeur is vanmorgen veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. De straf is gelijk aan de eis van de Officier van Justitie twee weken geleden tijdens de behandeling van de zaak. In zijn vonnis liet de rechter weten dat er duidelijk bewijs is van moord. De vrouw heeft moedwillig het leven van Fingal beëindigd. Ook achtte de rechter de doodsbedreiging bewezen. De vrouw beriep zich, middels haar advocaat, op noodweer/noodweerexces, wat door de Rechtbank werd afgewezen. De verdachte is schuldig, zo oordeelde de rechter. De verdachte is schuldig aan moord doordat zij het slachtoffer meerdere maken in de borst heeft gestoken, daarna nog een aantal keren heeft gestoken om hem vervolgens met een hamer te slaan. De rechter wilde niet uitsluiten dat het slachtoffer de verdachte had vastgegrepen met seksuele bedoelingen. Maar de wijze waarop verdachte reageerde was buiten proporties en onrechtvaardig. “Moord is een van de ernstigste delicten. Het leven is het meest waardevolle goed van een persoon,” aldus de rechter.

 

DE ZAAK

 

Zoals bekend, is in de zaak van de moord op de Serlimar-directeur tien jaar gevangenisstraf geëist tegen de Chinese vrouw die verdacht is van deze moord. Vandaag vond bij het Hof van Justitie van Aruba de behandeling plaats van dit trieste incident waarbij R. Fingal, directeur van Serlimar, op afschuwelijke wijze werd vermoord. Tijdens de behandeling van de zaak bleef de Chinese vrouw M.T. volharden dat het slachtoffer Fingal haar aanviel en wilde verkrachten waardoor zij zichzelf moest verdedigen. Vandaag vertelde de vrouw in details wat zich had afgespeeld in de beautysalon die compleet onder het bloed zat en waarin Fingal de dood vond. Volgens de vrouw heeft ze meerdere keren met Fingal moeten vechten waarbij zij beiden een mes in handen hadden. Ook had Fingal een hamer in zijn hand. Op een gegeven moment wist zij de hamer af te pakken en sloeg zij Fingal daarmee op het hoofd. Verder verklaarde de vrouw dat Fingal op haar sprong terwijl zij een mes in haar hand had waardoor Fingal zichzelf ernstig verwondde aan zijn borst.

 

VERKLARING VAN DE OFFICIER

De officier van justitie liet weten het zelfverdedigingsverhaal niet te geloven. Volgens de officier is er sprake van zelfverdediging als er geweld wordt gebruikt, terwijl het hier ging om liefkozing en het omhelzen van de Chinese verdachte. Daarom kan er, volgens hem, hier niet worden gesproken van zelfverdediging. Hij veroordeelde de afschuwelijke wijze waarop de verdachte het slachtoffer maar liefst 23 messteken had toegebracht. Ook bracht de officier naar voren dat de verdachte in februari 2017 een vrouwelijke gevangene in het huis van bewaring had bedreigd met de dood en haar te lijf was gegaan met een schep. De officier noemde M.T. koelbloedig. Hij wees erop dat M.T. een vader uit een gezin heeft weggerukt. Hij eiste daarom een gevangenisstraf van 10 jaar.

 

 • Meteo: Mogelijk slecht weer vanavond door tropical wave

  Meteo: Mogelijk slecht weer vanavond door tropical wave

  ORANJESTAD - In de loop van de avond zal Aruba mogelijk de effecten gaan voelen van een tropical wave die onze kant op komt. Volgens meteoroloog Marc Oduber is op radarbeelden te zien dat het voorste gedeelte van de tropical wave onderweg is naar de Benedenwinden, inclusief Aruba. Dit betekent dat we aan het eind van de middag en de komende nacht rekening moeten houden met regen en onweer. Ook donderdagochtend wordt er 5 tot 15 mm regen verwacht, plaatselijk misschien meer.

 • Miljoenenprijs Lotto eindelijk gevallen, verschillende winnaars

  Miljoenenprijs Lotto eindelijk gevallen, verschillende winnaars

  ORANJESTAD - De miljoenenprijs van de Lotto is dinsdagavond eindelijk gevallen en is verdeeld onder verschillende winnaars. De winnende nummers zijn 02-03-19-22 en de Mega Ball is 06. Pabien aan alle winnaars.

 • Bakker: Arubaanse overheid heeft dit jaar 20 mensen extra in dienst genomen

  Bakker: Arubaanse overheid heeft dit jaar 20 mensen extra in dienst genomen

  ORANJESTAD - De overheid heeft dit jaar al 20 mensen extra in dienst genomen. Dit is de forse toename waar in het laatste CAft rapport op wordt gedoeld en die door de minister van Financiën van Aruba wordt tegengesproken. Age Bakker zei dit recent tijdens een persconferentie aan NoticiaCla. Ondanks deze discussie bestaat er volgens Bakker geen verschil van mening met de Minister. Tenminste, niet volgens hem. "Wij zijn het helemaal met elkaar eens," stelde de scheidend voorzitter van het College Aruba financieel toezicht. Er is volgens hem geen verschil van mening over onder meer de stelling van het CAft inzake de forse toename van overheidspersoneel in 2017. Minister Bermudez had daarover eerder aan NoticiaCla gezegd dat hier van geen sprake was en had vraagtekens gezet bij de bronnen die het CAft had gebruikt. Bakker besloot daarom naar aanleiding van vragen van dit portaal om meer concreet te worden.

 • CAft: verzelfstandigen AZV is een advies, beslissing is aan de overheid

  CAft: verzelfstandigen AZV is een advies, beslissing is aan de overheid

  ORANJESTAD - Hoewel het College Aruba financieel toezicht (CAft) van mening is dat de overheid iets moet doen aan de AZV, bijvoorbeeld door de AZV onafhankelijk en financieel zelfredzaam te maken, geeft scheidend voorzitter Age Bakker toe dat dit een autonome beslissing van de overheid is. "Wij gaan daar niet over," zei Bakker recent aan NoticiaCla, aangevende dat zij op dat gebied maar een adviseur zijn. Wel stelde hij dat het CAft zich met dit advies aansluit bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat hetzelfde had geadviseerd ten aanzien van de AZV. Ondanks dat het CAft 'er niet over gaat', heeft het college in zijn reactie op de eerste kwartaalrapportage een heel hoofdstuk aan dit thema gewijd.

 • Maduro: gebruik rijbewijs als identificatie bij de verkiezingen loopt gevaar

  Maduro: gebruik rijbewijs als identificatie bij de verkiezingen loopt gevaar

  ORANJESTAD - "Het gebruik van een rijbewijs als identificatie bij stemmen loopt gevaar.” Dat verklaarde de voorzitter van de nationale Kiesraad van Aruba, Hubert Maduro maandag aan NoticiaCla. Er bestaat dus een kans dat het rijbewijs niet als identificatiemiddel bij de komende verkiezingen wordt geaccepteerd. Dat heeft volgens Maduro te maken met het feit dat er twijfels bestaan over de productie van de rijbewijzen. “Die twijfels hebben wij niet over het paspoort en de decula (ID-kaart, red.), want die komen digitaal uit de database van Censo. Niemand print en kopieert die documenten daarna. Rijbewijzen worden handmatig gemaakt en dat is niet correct.”

 • Inleveren kandidatenlijsten verkiezingen dit jaar bij Censo

  Inleveren kandidatenlijsten verkiezingen dit jaar bij Censo

  ORANJESTAD – De Nationale Kiesraad van Aruba neemt dit jaar in het gebouw van de Censo de kandidatenlijsten van de politieke partijen voor de komende verkiezingen in ontvangst. Dat heeft de voorzitter van de Kiesraad, Hubert Maduro aan NoticiaCla bevestigd. Dit evenement vindt plaats op 4 augustus van 8 uur ‘s morgens tot 4 uur ‘s middags. Bij de vorige aanloop naar de verkiezingen was het voormalige Havana-gebouw afgehuurd. Een grote ruimte en goed gelegen, maar erg duur. “Daarom pakken we het deze keer minder groot aan en gebeurt het inleveren bij de Censo. Er is plaats en de trouwzaal heeft een groot bordes,” bevestigde Maduro aan dit portaal. Het plein tussen de Censo en het Bestuurskantoor moet rond die tijd klaar zijn en kan dan ook worden gebruikt. Na het inleveren van de lijsten volgt het proces van tekenen door partijen die op dit moment geen zetel in het parlement hebben. Daarna volgt een controleronde en het kan tot eind augustus duren totdat de lijsten zijn goedgekeurd.

 • BOTICA DI SERVICIO
 • GENERAL CAFEDUTCH
 • Powered by SETAR