Minister Croes bespreekt zijn zaak met advocaat op Curaçao

Minister Croes bespreekt zijn zaak met advocaat op Curaçao

Posted on 04/18/2017 8:56 pm AST | Updated on 04/18/2017 8:56 pm AST

ORANJESTAD – Minister Croes is deze week op Curaçao waar hij zijn zaak bespreekt met advocate Marije Vaders. Dat hebben familieleden tegenover NoticiaCla.com bevestigd, terwijl ook de advocate had laten weten dat er deze week meer nieuws naar buiten zou komen. Ook bevestigde zij dat de persoonlijke facebook-pagina van de bewindsman afgelopen maandag is gehackt. Er werden berichten verspreid als zijnde berichten van Croes zelf die tegen zijn eigen partij waren gericht. De zus van Croes, eigenaresse van het radiostation Magic FM plaatste vanmorgen op haar facebook-pagina het volgende bericht: “No hater no faker, nothing will take away his smile, courage and love for his people...Biba Paul Croes! Danki pa kere den dje!” (Leve Paul Croes, dank dat u in hem gelooft.)

PAGINA VAN DE MINISTER GEHACKT

Maandag bevestigde de zus van Croes op haar facebook-pagina dat de pagina van haar broer was gehackt: “Fijne paasmaandag. Ik vraag uw aandacht voor het volgende: het account van dhr. Paul Croes is gehackt. Geen enkele post is van hem afkomstig. Dit is wat wij bedoelen met een verkiezingsjaar. Hoe langer jullie doorgaan... hoe meer hij groeit. Dank dat u in hem gelooft.”

DE ZAAK

De geruchten die vorige week de ronde deden als zou de advocate van Croes Marije Vaders zich hebben teruggetrokken van de zaak, zijn door de advocate zelf ontkend. “Dat is niet waar,” aldus Vaders. Ook ontkent zij het bericht dat advocaat Peppie Sulvaran bij de zaak betrokken is als advocaat. “Alleen ik,” zo antwoordde Vaders op de hieraan gerelateerde vraag. Zij heeft afgelopen weekeinde uitvoerig met Croes gesproken en gaat zich nu uitgebreid in de zaak verdiepen. Deze week gaat haar aandacht echter naar de zaak Maximus (Helmin Wiels) die aanstaande woensdag plaatsvindt op Curaçao en waarvoor de voor moord veroordeelde Kuwas, alias Monster, uit Nederland is gehaald. Voor wat de zaak Croes betreft is er, naast de update van de advocate, weinig nieuws. Wel doen berichten de ronde dat er mogelijk meer ministers betrokken zijn in deze zaak. Dit nieuwsportaal heeft dit echter niet bevestigd kunnen krijgen

 • Meteo: Mogelijk slecht weer vanavond door tropical wave

  Meteo: Mogelijk slecht weer vanavond door tropical wave

  ORANJESTAD - In de loop van de avond zal Aruba mogelijk de effecten gaan voelen van een tropical wave die onze kant op komt. Volgens meteoroloog Marc Oduber is op radarbeelden te zien dat het voorste gedeelte van de tropical wave onderweg is naar de Benedenwinden, inclusief Aruba. Dit betekent dat we aan het eind van de middag en de komende nacht rekening moeten houden met regen en onweer. Ook donderdagochtend wordt er 5 tot 15 mm regen verwacht, plaatselijk misschien meer.

 • Miljoenenprijs Lotto eindelijk gevallen, verschillende winnaars

  Miljoenenprijs Lotto eindelijk gevallen, verschillende winnaars

  ORANJESTAD - De miljoenenprijs van de Lotto is dinsdagavond eindelijk gevallen en is verdeeld onder verschillende winnaars. De winnende nummers zijn 02-03-19-22 en de Mega Ball is 06. Pabien aan alle winnaars.

 • Bakker: Arubaanse overheid heeft dit jaar 20 mensen extra in dienst genomen

  Bakker: Arubaanse overheid heeft dit jaar 20 mensen extra in dienst genomen

  ORANJESTAD - De overheid heeft dit jaar al 20 mensen extra in dienst genomen. Dit is de forse toename waar in het laatste CAft rapport op wordt gedoeld en die door de minister van Financiën van Aruba wordt tegengesproken. Age Bakker zei dit recent tijdens een persconferentie aan NoticiaCla. Ondanks deze discussie bestaat er volgens Bakker geen verschil van mening met de Minister. Tenminste, niet volgens hem. "Wij zijn het helemaal met elkaar eens," stelde de scheidend voorzitter van het College Aruba financieel toezicht. Er is volgens hem geen verschil van mening over onder meer de stelling van het CAft inzake de forse toename van overheidspersoneel in 2017. Minister Bermudez had daarover eerder aan NoticiaCla gezegd dat hier van geen sprake was en had vraagtekens gezet bij de bronnen die het CAft had gebruikt. Bakker besloot daarom naar aanleiding van vragen van dit portaal om meer concreet te worden.

 • CAft: verzelfstandigen AZV is een advies, beslissing is aan de overheid

  CAft: verzelfstandigen AZV is een advies, beslissing is aan de overheid

  ORANJESTAD - Hoewel het College Aruba financieel toezicht (CAft) van mening is dat de overheid iets moet doen aan de AZV, bijvoorbeeld door de AZV onafhankelijk en financieel zelfredzaam te maken, geeft scheidend voorzitter Age Bakker toe dat dit een autonome beslissing van de overheid is. "Wij gaan daar niet over," zei Bakker recent aan NoticiaCla, aangevende dat zij op dat gebied maar een adviseur zijn. Wel stelde hij dat het CAft zich met dit advies aansluit bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat hetzelfde had geadviseerd ten aanzien van de AZV. Ondanks dat het CAft 'er niet over gaat', heeft het college in zijn reactie op de eerste kwartaalrapportage een heel hoofdstuk aan dit thema gewijd.

 • Maduro: gebruik rijbewijs als identificatie bij de verkiezingen loopt gevaar

  Maduro: gebruik rijbewijs als identificatie bij de verkiezingen loopt gevaar

  ORANJESTAD - "Het gebruik van een rijbewijs als identificatie bij stemmen loopt gevaar.” Dat verklaarde de voorzitter van de nationale Kiesraad van Aruba, Hubert Maduro maandag aan NoticiaCla. Er bestaat dus een kans dat het rijbewijs niet als identificatiemiddel bij de komende verkiezingen wordt geaccepteerd. Dat heeft volgens Maduro te maken met het feit dat er twijfels bestaan over de productie van de rijbewijzen. “Die twijfels hebben wij niet over het paspoort en de decula (ID-kaart, red.), want die komen digitaal uit de database van Censo. Niemand print en kopieert die documenten daarna. Rijbewijzen worden handmatig gemaakt en dat is niet correct.”

 • Inleveren kandidatenlijsten verkiezingen dit jaar bij Censo

  Inleveren kandidatenlijsten verkiezingen dit jaar bij Censo

  ORANJESTAD – De Nationale Kiesraad van Aruba neemt dit jaar in het gebouw van de Censo de kandidatenlijsten van de politieke partijen voor de komende verkiezingen in ontvangst. Dat heeft de voorzitter van de Kiesraad, Hubert Maduro aan NoticiaCla bevestigd. Dit evenement vindt plaats op 4 augustus van 8 uur ‘s morgens tot 4 uur ‘s middags. Bij de vorige aanloop naar de verkiezingen was het voormalige Havana-gebouw afgehuurd. Een grote ruimte en goed gelegen, maar erg duur. “Daarom pakken we het deze keer minder groot aan en gebeurt het inleveren bij de Censo. Er is plaats en de trouwzaal heeft een groot bordes,” bevestigde Maduro aan dit portaal. Het plein tussen de Censo en het Bestuurskantoor moet rond die tijd klaar zijn en kan dan ook worden gebruikt. Na het inleveren van de lijsten volgt het proces van tekenen door partijen die op dit moment geen zetel in het parlement hebben. Daarna volgt een controleronde en het kan tot eind augustus duren totdat de lijsten zijn goedgekeurd.

 • BOTICA DI SERVICIO
 • GENERAL CAFEDUTCH
 • Powered by SETAR