Opinion: 'Een schuld op steroids, en … wat je niet verteld wordt !'

Opinion: 'Een schuld op steroids, en … wat je niet verteld wordt !'

Posted on 02/1/2017 4:50 pm AST | Updated on 02/2/2017 10:29 pm AST

Een Conspiratie met de CAFT: Deze buitegewoon lid van de Raad van State, A. Bakker,  zal uitleg moeten geven over de 6 pagina tellende CAFT rapport d.d. 4 maart 2016 aan de Minister van Financiën, dhr. A. Bermudez, welke ervoor gezorgd dat Aruba weer miljoenen heeft kunnen lenen, met goedkeuring van Minister R. Plasterk, en Premier M. Rutte, terwijl in dit 6 pagina tellende rapport een aantal woorden verschijnen met de volgende frequenties: “tekort 18x,  waarvan tekortnorm 4x, voorlopig 12x, verwacht 11x, verbeter 6x, gebleken 3x, graag 3x. plan 3x, raming 3x, ruim 3x, signaleert 2x, summier 1x, tentatief  1x, tijdelijk 1x, schatting 1x, en het woord DEFINITIEF…maar 1 x.”  

 Antiparadoxicaal: Op pagina 4 omschrijft de professor dat “aan de uitgavenkant werd 130% van de verwachte besparing gerealiseerd, voornamelijk door afgenomen uitgaven …”, terwijl het tabel erop wijst dat aan de uitgaven kant een “target” was vastgesteld op Afl 245 mln, maar de realisatie op Afl 318 mln is uitgekomen; oftewel 30% MEER is uitgegeven. Dan hebben we “Als gevolg van de verwachte BBP-groei in 2015 is de schuldquote van Aruba naar “schatting” gedaald van 81,4% per eind 2014 tot 81,9% van het BBP per eind 2015.” Beleefdheidshalve eist uitleg!

Ondertussen is er geen enkel recommendatie van jou instituut gevolgd; zelfs de laatste rapport van de Raad van Advies heeft opgemerkt dat de onkosten gestegen zijn met Afl 47M, en ook de personeels kosten zijn niet eens 10% van het geprojecteerde daling behaald. Wat een fantastische woord verdraaing door het gehele rapport. En dan heb ik het nog niet eens over de foutieve optellingen. En waar staat het tekortsnorm, wat zijn de regels hiervoor, en wie hebben deze bepaald? Welk evaluatie norm is hier blijkbaar summier toegepast, ter definitieve goedkeuring, en door welk instantie; de Raad van State soms? Schandalig!

Intelligentia Beledigend: “dit is een discussie nota over begroting 2015; alleen 18 maanden “achteraf” nadat het wettelijk ingediend had moeten worden bij de staten van Aruba ook nog ?” WuAaAuW ! Dit is diep triest! Wat een geldverkwisting!

Vragen aan de CAFT: “Wat is er als plafond, “in reële termen”, vastgesteld voor de schuld van Land Aruba: Sinds de invoering van de LAFT zijn er verschillendde rapporten gemaakt met adviezen aan de regering m.b.t. een z.g. sanering finacieel beleid; maar ondertussen zijn er een aantal jaren voorbij en opmerkelijk is dat de schuld is blijven stijgen. Mijn vraag aan de CAFT is dan: in verschillende van deze rapporten refereerd men aan een schuldquote van 82% schuld t.o.v. de BNP als zijnde de maximum. Waar zal dan de schuld t.o.v. de BNP staan in geval dat de economie met 8% daalt, veroorzaakt door e.o.a. niet in eigen hand externe aangelegenheid? Wat dan? En betekent dat als de economie (lees BNP) met 3% groeit, welke +/- Afl 150M voorsteld, dat men de schuld dus hierdoor ook met Afl 123M mag verhogen, waardoor het dan nog binnen de vastgesteld plafondnorm, zoals het genoemd wordt, of “comfort zone” van 82% zal vallen? 

Suppletoire Begroting: Heeft de CAFT controle over en inzage van uitgaven buitenom de goedgekeurde begroting, waardoor zij dan deel maken van de berekeningen voor de rapporten die gepubliceerd worden? Zijn er regels en of “normen” voor het gebruik maken en invoeren van een “suppletoire begroting”; zo ja, wat zijn deze? Zijn er limieten hiervoor gesteldt? Zijn er geen sancties voor het overschreiding van een al goedgekeurde begroting? Is er een procedure voor het goedkeuren en toestaan van dergelijke uitgaven? 

Wordt er, door de CAFT, rekening gehouden met deze onvoorziene uitgaven m.b.t. hun “effect” op de al goedgekeurde begroting en rapporten m.b.t. het nakomen van gemaakte afspraken? 

Prof. A. Bakker, een PPP vraagje: Heeft de CAFT antwoord gekregen op hun brief van 21 Juli 2015 m.b.t. de PPP projecten? Hoe duur zijn deze contracten? Hoe worden ze geboekt? Is het een Off-Balancesheet boeking, die, net als de APFA, door het Land uiteindelijk betaalt zal moeten worden? Kunt U het off-balancesheet phenomeen uitleggen in boekhoudkundige termen? Is off-balancesheet boeking een internationaal erkende boekhoudkundig verantwoordelijkeid dat als “norm” in Uw comfort zone kan liggen? Wanneer en hoe wordt het een “on-balance sheet” item ‘weer beschouwd? Wat zijn de bevindingen? 

 

Uitdaging voor Kabinet Rutte en Eman (met behulpd van Minister R. Plasterk en Prof. A. Bakker): Kan er uitgelegd (en of goed gepraat) worden van hoe de Arubaanse belasting betaler het hierboven uitgebeeld financieel PPP kostenplaatje, dat kabinet Mike Eman getekend heeft, om deze ambitieuze projecten uit te laten voeren zal gaan betalen. 

De totale investeringen voor de in uitvoering zijnde projecten volgens gepubliceerde artikelen komen totaal uit op Afl 898,2 Miljoen, welke premier Eman heeft kunnen omzetten in een meerjaren huurkoop afbetalings plan d.m.v. een “Public Private Partnership” (PPP) contract, welke nu uitkomt op een totaal schuld van Afl 2,2885 Miljard, of 2,55 (x) keer de originele investering ! Waar gaat het verschil naar toe?

Wat zijn de financierings efficientie coëficient en de financieele productie coëficient van deze investeringen? Hoe vergelijken deze factoren van deze projecten met soortgelijke projecten in andere landen? Wat zijn de doorslag gevende redenen, motiveringen, en of argumenten, financieel of welk ander dan ook, om bijna Afl 1,4 Miljard meer te laten betalen door de belastingbetaler? 

(NOTA1; de Centrale Bank van Aruba is gevraagd om deze kostenplaatje te confirmeren, maar heeft tot aan publicatie hiervan geen confirmatie en of gecorrigeerde cijfers opgestuurd). 

(NOTA2; De meerderheid van de bevolking heeft voor deze regering gekozen, maar werd niet geinformeerd van deze projecten en of de kosten hiervoor). 

Ondertussen, wat je niet verteld wordt; Is dat er in geen enkel rapport, advies, media informatie en of zelfs krant artiekel van de regering, de reële waarde en of hoogte van de schuld van  Land Aruba genoemd wordt.

Uit informatie en data van verschillende rapporten van de Centrale Bank van Aruba en van de CFT wordt, per 31 december 2016, de schuld geschat op Afl 4.180mln en de BNP op Afl 5.098mln, hetwelke op een schuldquote komt van 82%.

Nu heeft de premier mr. Mike Eman een serie huurkoop contracten, die bekend staan als PPP contracten, getekend dat Land Aruba voor de volgende 25 jaren vastbindt aan een betalings schema van cerca Afl 87,7mln per jaar, voor een totaal af te lossen bedrag (schuld) van Afl 2.288,5mln. 

Hetwelke nu het Land Aruba op een totaal schuld van Afl 6.468mln doetkomen, en is dus gelijk aan een schuldquote van 126,8% (Debt to GDP ratio).

En nu …..

 Door Norman L. Kuiperi.

  • Powered by SETAR