Gilles Filiatreault aangesteld als nieuwe directeur InselAir

Gilles Filiatreault aangesteld als nieuwe directeur InselAir

Posted on 01/11/2017 7:40 pm AST | Updated on 01/11/2017 7:41 pm AST

WILLEMSTAD/ORANJESTAD – De persoon die is aangesteld om de luchtvaartbedrijven  InselAir International en InselAir Aruba aan te sturen is de Canadees Gilles Filiatreault, de huidige directeur van de luchtvaartmaatschappij Air Madagascar. Welingelichte bronnen hebben aangegeven dat Filiatreault met zijn functies als tijdelijke directeur van  InselAir International en van InselAir Aruba met ingang van 15 januari  zal beginnen. Hij is de aangewezen persoon om de luchtvaartmaatschappijen te herstructureren volgens het plan dat de overheid en de maatschappijen zijn overeengekomen. Filiatreault is voor onbepaalde tijd aangesteld.

HERSTRUCTURERING 

Zoals NoticiaCla.com al eerder berichtte, heeft het luchtvaartbedrijf recent zijn eerste financiële injectie van 3 miljoen florin gekregen, zoals was afgesproken. Als tegenprestatie moet er ondersteuning van de directie van buitenaf komen. Er zijn twee vertegenwoordigers van de overheid in de raad van commissarissen benoemd en die hebben samen met de twee leden namens InselAir de persoon gekozen die het bedrijf nu gaat leiden. De huidige directeur, Albert Kluyver is als ‘accountable manager’ aangesteld.

SITUATIE VAN ENKELE WEKEN GELEDEN 

“Er zijn op dit moment geen voorstellen of gesprekken gaande met de aandeelhouders van InselAir en daarom is elke speculatie over de betrokkenheid van de overheid (van Curaçao) in het management en de raad van commissarissen van het bedrijf incorrect.” Dit stelde de CEO van InselAir International, Albert Kluyver medio december in een intern memo, waar NoticiaCla.com de hand op had weten te leggen. Het memo was uitgebracht omdat vanaf het moment dat bekend werd dat de overheid het bedrijf financieel zal gaan steunen, allerlei geruchten de ronde gingen doen over de voorwaarden die hier aan verbonden zouden zijn.

DIRECTEUREN AAN DE KANT

Al eerder in december berichtte NoticiaCla.com dat welingelichte bronnen hadden ontkend dat de huidige directeuren aan de kant zouden worden gezet en vervangen door een directeur van buiten. Dit is niet het geval, zo bevestigden de bronnen. Met het memo werd dit nog eens onderstreept. Met het memo werd ook duidelijk wat de overeenkomst met de overheid inhield.

BETROKKENHEID OVERHEID

Het memo geeft aan dat de  overheid inderdaad heeft gevraagd om een zekere mate van betrokkenheid en invloed in het management en in de raad van commissarissen. “Het is te verwachten dat dit wordt bereikt door het aanwijzen door de overheid van aanvullende benoemingen in de raad van commissarissen en/of het management,” aldus het memo, dat verder aangaf dat dit moest worden besproken en overeengekomen tussen de huidige aandeelhouders en de overheid.

 

 • Afpakteam Aruba neemt groot geldbedrag in beslag

  Afpakteam Aruba neemt groot geldbedrag in beslag

  ORANJESTAD - Het op 1 maart gestarte Integraal Afpakteam Aruba heeft op donderdag 16 maart een groot geldbedrag aan dollars in beslag genomen. Door de Kustwacht Steunpunt Aruba werd een boot uit Colombia gecontroleerd. De kapitein bleek een groot contant bedrag aan dollars met zich mee te voeren. In nauwe samenwerking met het KPA en de Douane werd onder leiding van het Openbaar Ministerie genoemd bedrag in beslag genomen en de kapitein aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen. Het onderzoek wordt voortgezet.

 • IATA verbiedt Arubaanse reisbureaus InselAir-tickets te verkopen

  IATA verbiedt Arubaanse reisbureaus InselAir-tickets te verkopen

  ORANJESTAD – Luchtvaartmaatschappij InselAir is geconfronteerd met een nieuwe tegenslag. De brancheorganisatie voor de luchtvaart, de International Air Transport Association (IATA) heeft maandag namelijk de Arubaanse reisbureau’s laten weten dat zij geen tickets meer mogen verkopen voor vluchten met InselAir Aruba en InselAir International/Curacao. Doen zij dit toch, dan is dat volgens de IATA voor eigen risico. De IATA heeft dit besluit genomen omdat de betaling van de tickets niet meer verzekerd is. Verkoopt een reisbureau nu toch een InselAir-passage, dan loopt men het risico het geld niet te ontvangen. Het luchtvaartbedrijf te Aruba is inmiddels geparalyseerd. Er worden geen vluchten uitgevoerd en het personeel heeft het salaris over februari niet ontvangen. Aan het bedrijf is tot 7 juni a.s. surséance van betaling verleend.

 • Bestemming restmiddelen Fondo Desaroyo Aruba

  Bestemming restmiddelen Fondo Desaroyo Aruba

  DEN HAAG - De 16 miljoen Arubaanse gulden (ongeveer 9 miljoen euro) die overblijven van het ontwikkelingsfonds Fondo Desaroyo Aruba (FDA) worden op korte termijn ingezet voor het herstel van onder meer wegen en overige infrastructuur, veroorzaakt door het noodweer op Aruba in november 2016, goed  bestuur, duurzame ontwikkeling, rechtshandhaving, onderwijs en bescherming van natuur. Het geld voor natuur wordt hoofdzakelijk besteed aan bescherming van de koraalriffen. Dit zijn minister-president van Aruba, Mike Eman, en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk, vandaag overeengekomen.   

 • OM:Aangehouden ex minister Jamaloodin overgebracht naar Caracas

  OM:Aangehouden ex minister Jamaloodin overgebracht naar Caracas

  WILLEMSTAD Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao bevestigt dat de vrijdag aangehouden heer George Jamaloodin inmiddels van Valencia is overgebracht naar de Venezolaanse hoofdstad Caracas alwaar hij binnenkort wordt voorgeleid aan het Hof dat zijn aanhouding heeft gelast.

 • SETAR bevestigt aanspannen rechtszaak in Miami

  SETAR bevestigt aanspannen rechtszaak in Miami

  ORANJESTAD – Naar aanleiding van een publicatie in de Amerikaanse krant de Miami Herald, waarin melding is gemaakt dat de SETAR in Amerika een rechtszaak heeft aangespannen tegen verschillende leveranciers van mobiele telefoons, laat de SETAR het volgende weten. Nadat kennis was genomen van de vermelding van de naam van een van haar werknemers op de lijst van de Panama Papers, is de SETAR met een intensief forensisch onderzoek gestart, dat enkele maanden in beslag heeft genomen. Uit dit onderzoek zijn voldoende aanwijzingen gekomen om in Miami, waar een groot aantal leveranciers is gevestigd, een rechtszaak aan te kunnen spannen. De periode die is onderzocht loopt van 2015-2016. Het onderzoek heeft in alle stilte plaatsgevonden, om niet te worden gehinderd. Nu de zaak bij de rechtbank in Amerika is ingediend, is de informatie openbaar geworden.

 • Minister betreurt fraude bij Landsbedrijf

  Minister betreurt fraude bij Landsbedrijf

  ORANJESTAD – “Ik betreur het dat dergelijke praktijken voorkomen, zeker bij landsbedrijven,” was de eerste reactie van de minister belast met telecommunicatiezaken, Richard Arends, op de bekend geworden fraudezaak bij de Setar. De Amerikaanse krant Miami Herald heeft onthuld dat er voor miljoenen is gefraudeerd door een (nu ex) medewerker van de Setar en dat deze fraudezaak aan het licht kwam door de publicatie van de Panama Papers vorig jaar. Zoals NoticiaCla.com gisteren al berichtte, gaat het hier om een miljoenenzwendel, waarbij mobiele telefoons voor een hogere prijs werden gekocht en doorverkocht. “Dergelijke zaken tasten de goede naam van Setar aan en zetten Aruba in een kwaad daglicht,” vervolgde de bewindsman in een korte verklaring aan NoticiaCla.com. Meer kon hij niet over de zaak zeggen. “Er is een reeks van lokale en internationale onderzoeken gaande. Om deze niet te verstoren kan ik geen verdere mededelingen doen,” besloot de bewindsman.

 • BOTICA DI SERVICIO
 • GENERAL CAFEDUTCH
 • Powered by SETAR