Gilles Filiatreault aangesteld als nieuwe directeur InselAir

Gilles Filiatreault aangesteld als nieuwe directeur InselAir

Posted on 01/11/2017 7:40 pm AST | Updated on 01/11/2017 7:41 pm AST

WILLEMSTAD/ORANJESTAD – De persoon die is aangesteld om de luchtvaartbedrijven  InselAir International en InselAir Aruba aan te sturen is de Canadees Gilles Filiatreault, de huidige directeur van de luchtvaartmaatschappij Air Madagascar. Welingelichte bronnen hebben aangegeven dat Filiatreault met zijn functies als tijdelijke directeur van  InselAir International en van InselAir Aruba met ingang van 15 januari  zal beginnen. Hij is de aangewezen persoon om de luchtvaartmaatschappijen te herstructureren volgens het plan dat de overheid en de maatschappijen zijn overeengekomen. Filiatreault is voor onbepaalde tijd aangesteld.

HERSTRUCTURERING 

Zoals NoticiaCla.com al eerder berichtte, heeft het luchtvaartbedrijf recent zijn eerste financiële injectie van 3 miljoen florin gekregen, zoals was afgesproken. Als tegenprestatie moet er ondersteuning van de directie van buitenaf komen. Er zijn twee vertegenwoordigers van de overheid in de raad van commissarissen benoemd en die hebben samen met de twee leden namens InselAir de persoon gekozen die het bedrijf nu gaat leiden. De huidige directeur, Albert Kluyver is als ‘accountable manager’ aangesteld.

SITUATIE VAN ENKELE WEKEN GELEDEN 

“Er zijn op dit moment geen voorstellen of gesprekken gaande met de aandeelhouders van InselAir en daarom is elke speculatie over de betrokkenheid van de overheid (van Curaçao) in het management en de raad van commissarissen van het bedrijf incorrect.” Dit stelde de CEO van InselAir International, Albert Kluyver medio december in een intern memo, waar NoticiaCla.com de hand op had weten te leggen. Het memo was uitgebracht omdat vanaf het moment dat bekend werd dat de overheid het bedrijf financieel zal gaan steunen, allerlei geruchten de ronde gingen doen over de voorwaarden die hier aan verbonden zouden zijn.

DIRECTEUREN AAN DE KANT

Al eerder in december berichtte NoticiaCla.com dat welingelichte bronnen hadden ontkend dat de huidige directeuren aan de kant zouden worden gezet en vervangen door een directeur van buiten. Dit is niet het geval, zo bevestigden de bronnen. Met het memo werd dit nog eens onderstreept. Met het memo werd ook duidelijk wat de overeenkomst met de overheid inhield.

BETROKKENHEID OVERHEID

Het memo geeft aan dat de  overheid inderdaad heeft gevraagd om een zekere mate van betrokkenheid en invloed in het management en in de raad van commissarissen. “Het is te verwachten dat dit wordt bereikt door het aanwijzen door de overheid van aanvullende benoemingen in de raad van commissarissen en/of het management,” aldus het memo, dat verder aangaf dat dit moest worden besproken en overeengekomen tussen de huidige aandeelhouders en de overheid.

 

 • Eman: Nog niet zeker of Paul Croes weer op lijst komt

  Eman: Nog niet zeker of Paul Croes weer op lijst komt

  ORANJESTAD – Er is nog niet besloten of Paul Croes terugkeert op de kandidatenlijst van de groene partij AVP voor de komende verkiezingen. Dat heeft partijleider Mike Eman zaterdagmiddag in een artikel op de nieuwssite 24ora verklaard. Eman bevestigde dat het er op leek dat het besluit al was gevallen, nu Croes vrijdagavond niet bij de opening van de Green Square aanwezig was. Reden hiervoor was dat men de aanhangers van Croes niet de indruk wilde geven dat zijn terugkeer op de lijst vast staat. Sinds vanochtend circuleert het bericht op de sociale media dat Croes zich uit de partij terug zal trekken, dan wel zichzelf niet beschikbaar zal stellen als kandidaat voor de aanstaande verkiezingen. Op 4 augustus moeten de politieke partijen hun kandidatenlijst inleveren en dan wordt duidelijk op Croes op de AVP-lijst staat of niet. Croes zou Eman hebben gezegd dat als er dan nog geen duidelijkheid is, hij niet op de lijst wil. Eman heeft aan de nieuwssite gezegd dat men een dergelijk besluit ook zou steunen.

 • 47 illegale Venezolanen opgepakt bij appartementencomplex

  47 illegale Venezolanen opgepakt bij appartementencomplex

  ORANJESTAD – Het Arrestatie Team (AT) heeft vanochtend 47 illegale Venezolanen opgepakt. Volgens informatie die de politie vanmiddag heeft vrijgegeven, is er op aanwijzing van het Onderzoeksteam Georganiseerde Criminaliteit vanochtend bij de Uruguaystraat nummer 4 een inval gedaan.

 • NV Elmar neemt 60KV-kabel weer in gebruik

  NV Elmar neemt 60KV-kabel weer in gebruik

  ORANJESTAD - De 60KV-kabel die twee weken geleden bij graafwerkzaamheden aan de Green Corridor werd beschadigd, is vandaag weer in gebruik genomen. Voor de reparatie die twee weken heeft geduurd was de inzet vereist van 27 werknemers (van Elmar zelf en twee aannemers) en moesten twee Nederlandse experts worden ingevlogen.

 • Vertraging Green Corridor door beschadiging kabel Elmar

  Vertraging Green Corridor door beschadiging kabel Elmar

  ORANJESTAD – De schade die twee weken geleden is toegebracht aan de hoge voltagekabel van de ELMAR, is de oorzaak van minimaal een maand vertraging bij het Green Corridor-project. Dat heeft Marlon Croes, directeur van de Directie Openbare Werken (DOW), aan NoticiaCla bevestigd. Reden is dat de Elmar twee weken geleden de DOW en aannemer Odinsa heeft verzocht om alle graafwerkzaamheden voor het Green Corridor-project te staken. Croes gaf toe dat Elmar had 'gevraagd' om alle graafwerkzaamheden te staken tot dat de verantwoordelijke aannemer, Odinsa, de zekerheid kon geven dat dergelijke ongelukken niet meer zullen gebeuren. Croes wacht nog steeds op de nodige documenten die Elmar die zekerheid kunnen geven. De reparatie aan de kabel kost 400.000 florin en komt voor rekening van Odinsa. De kabel is inmiddels gerepareerd, nadat er twee weken aan is gewerkt en is weer in gebruik. De Green Corridor moest in augustus worden opgeleverd, maar dat zal nu niet meer lukken. Een nieuwe opleverdatum is nog niet bekend. Foto: met dank aan Elmar. 

 • Afpakteam levert mooi resultaat met inning openstaande boetes en vorderingen

  Afpakteam levert mooi resultaat met inning openstaande boetes en vorderingen

  ORANJESTAD - De actie van het Integraal Afpakteam Aruba inzake de inning van openstaande geldboetes en belastingvorderingen heeft mooie resultaten opgeleverd. Op 3 juli jl. is een persbericht uitgegaan waarin men werd opgeroepen om achterstallige boetes en vorderingen te betalen. In de week van 3 juli jl. is bij het Openbaar Ministerie een bedrag t.h.v. Afl. 57.695,- geïnd. Bij het Departamento di Impuesto is in de week van 3 tot en met 10 juli jl. een bedrag t.h.v. Afl. 259.188,- geïnd, mede dankzij het persbericht.

 • Babel: Drie jaar gevangenisstraf Schotte en v.d.Dijs 9 maanden

  Babel: Drie jaar gevangenisstraf Schotte en v.d.Dijs 9 maanden

  WILLEMSTAD - Op vrijdag 21 juli 2017 heeft het Hof in hoger beroep uitspraak gedaan in de zaak van de verdachten Gerrit Schotte. en Cicely vd Dijs. Schotte. is veroordeeld tot gevangenisstraf voor de duur van drie jaar met aftrek van voorarrest. Ook is hij ontzet uit het recht in de Staten gekozen te worden voor een periode van vijf jaar. De vordering van het Openbaar Ministerie om Schotte direct gevangen te nemen is afgewezen. V.d.Dijs. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, met aftrek, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

 • BOTICA DI SERVICIO
 • GENERAL CAFEDUTCH
 • Powered by SETAR