Luchthaven verwerkt meer dan 22.000 passagiers afgelopen weekend

Luchthaven verwerkt meer dan 22.000 passagiers afgelopen weekend

Posted on 01/11/2017 12:47 pm AST | Updated on 01/11/2017 1:59 pm AST

ORANJESTAD – De Aruba Airport Authority N.V. (AAA) is 2017 positief begonnen, gezien het grote aantal passagiers en luchtverkeer dat is verwerkt. Het eerste weekend van het jaar is dan ook aangemerkt als “Super Weekend”. Het eerste weekend in het nieuwe jaar is voor de Aeropuerto Internacional Reina Beatrix historisch altijd het meest drukke weekend, gezien het aantal passagiers dat na de feestdagen Aruba weer verlaat. NoticiaCla.com heeft zelf kunnen waarnemen dat afgelopen zondag elke vier minuten een vliegtuig vanuit Aruba vertrok.

GOEDE PLANNING

Er was een goede planning en coördinatie tussen de verschillende ‘stake holders’ nodig om de 22.200 passagiers en de 316 vliegtuigen (zowel privé en commercieel) gedurende twee dagen goed te kunnen verwerken. Het goede resultaat was alleen mogelijk dankzij de inzet van de US Customs and Border Protection, de Immigratiedienst (IASA), de grensbewaking, de Douane, Air Navigation Services Aruba N.V. (ANSA), de Aruba Tourism Authority (ATA), de airlines en het grondpersoneel, het Departmento di Transporte Publico (DTP), de taxichauffeurs, concessiehouders en F&B, ASAP Services, Total Services, FMSA, Universal Aviation FBO, Flexo, Aruba Security and Crime Prevention en het team van AAA en vele anderen. 

TEAMWORK

AAA-directeur James Fazio zei hier over: “Goed team werk van alle partners is noodzakelijk voor een goed verloop van het Super Weekend. Ook de technische verbeteringen die op de luchthaven zijn aangebracht hebben hun vruchten afgeworpen en hebben het mogelijk gemaakt dat de passagiers in een record tempo zijn afgehandeld. Het was indrukwekkend om te zien dat alle medewerkers zich extra hebben ingespannen om de passagiers zo goed mogelijk van dienst te zijn en ik wil ieder van hun bedanken voor hun inzet gedurende het Super Weekend! Het is indrukwekkend wat kan worden bereikt met een goede focus en betrokkenheid. Goed werk iedereen!” besloot Fazio. 

 

 • Afpakteam Aruba neemt groot geldbedrag in beslag

  Afpakteam Aruba neemt groot geldbedrag in beslag

  ORANJESTAD - Het op 1 maart gestarte Integraal Afpakteam Aruba heeft op donderdag 16 maart een groot geldbedrag aan dollars in beslag genomen. Door de Kustwacht Steunpunt Aruba werd een boot uit Colombia gecontroleerd. De kapitein bleek een groot contant bedrag aan dollars met zich mee te voeren. In nauwe samenwerking met het KPA en de Douane werd onder leiding van het Openbaar Ministerie genoemd bedrag in beslag genomen en de kapitein aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen. Het onderzoek wordt voortgezet.

 • IATA verbiedt Arubaanse reisbureaus InselAir-tickets te verkopen

  IATA verbiedt Arubaanse reisbureaus InselAir-tickets te verkopen

  ORANJESTAD – Luchtvaartmaatschappij InselAir is geconfronteerd met een nieuwe tegenslag. De brancheorganisatie voor de luchtvaart, de International Air Transport Association (IATA) heeft maandag namelijk de Arubaanse reisbureau’s laten weten dat zij geen tickets meer mogen verkopen voor vluchten met InselAir Aruba en InselAir International/Curacao. Doen zij dit toch, dan is dat volgens de IATA voor eigen risico. De IATA heeft dit besluit genomen omdat de betaling van de tickets niet meer verzekerd is. Verkoopt een reisbureau nu toch een InselAir-passage, dan loopt men het risico het geld niet te ontvangen. Het luchtvaartbedrijf te Aruba is inmiddels geparalyseerd. Er worden geen vluchten uitgevoerd en het personeel heeft het salaris over februari niet ontvangen. Aan het bedrijf is tot 7 juni a.s. surséance van betaling verleend.

 • Bestemming restmiddelen Fondo Desaroyo Aruba

  Bestemming restmiddelen Fondo Desaroyo Aruba

  DEN HAAG - De 16 miljoen Arubaanse gulden (ongeveer 9 miljoen euro) die overblijven van het ontwikkelingsfonds Fondo Desaroyo Aruba (FDA) worden op korte termijn ingezet voor het herstel van onder meer wegen en overige infrastructuur, veroorzaakt door het noodweer op Aruba in november 2016, goed  bestuur, duurzame ontwikkeling, rechtshandhaving, onderwijs en bescherming van natuur. Het geld voor natuur wordt hoofdzakelijk besteed aan bescherming van de koraalriffen. Dit zijn minister-president van Aruba, Mike Eman, en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk, vandaag overeengekomen.   

 • OM:Aangehouden ex minister Jamaloodin overgebracht naar Caracas

  OM:Aangehouden ex minister Jamaloodin overgebracht naar Caracas

  WILLEMSTAD Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao bevestigt dat de vrijdag aangehouden heer George Jamaloodin inmiddels van Valencia is overgebracht naar de Venezolaanse hoofdstad Caracas alwaar hij binnenkort wordt voorgeleid aan het Hof dat zijn aanhouding heeft gelast.

 • SETAR bevestigt aanspannen rechtszaak in Miami

  SETAR bevestigt aanspannen rechtszaak in Miami

  ORANJESTAD – Naar aanleiding van een publicatie in de Amerikaanse krant de Miami Herald, waarin melding is gemaakt dat de SETAR in Amerika een rechtszaak heeft aangespannen tegen verschillende leveranciers van mobiele telefoons, laat de SETAR het volgende weten. Nadat kennis was genomen van de vermelding van de naam van een van haar werknemers op de lijst van de Panama Papers, is de SETAR met een intensief forensisch onderzoek gestart, dat enkele maanden in beslag heeft genomen. Uit dit onderzoek zijn voldoende aanwijzingen gekomen om in Miami, waar een groot aantal leveranciers is gevestigd, een rechtszaak aan te kunnen spannen. De periode die is onderzocht loopt van 2015-2016. Het onderzoek heeft in alle stilte plaatsgevonden, om niet te worden gehinderd. Nu de zaak bij de rechtbank in Amerika is ingediend, is de informatie openbaar geworden.

 • Minister betreurt fraude bij Landsbedrijf

  Minister betreurt fraude bij Landsbedrijf

  ORANJESTAD – “Ik betreur het dat dergelijke praktijken voorkomen, zeker bij landsbedrijven,” was de eerste reactie van de minister belast met telecommunicatiezaken, Richard Arends, op de bekend geworden fraudezaak bij de Setar. De Amerikaanse krant Miami Herald heeft onthuld dat er voor miljoenen is gefraudeerd door een (nu ex) medewerker van de Setar en dat deze fraudezaak aan het licht kwam door de publicatie van de Panama Papers vorig jaar. Zoals NoticiaCla.com gisteren al berichtte, gaat het hier om een miljoenenzwendel, waarbij mobiele telefoons voor een hogere prijs werden gekocht en doorverkocht. “Dergelijke zaken tasten de goede naam van Setar aan en zetten Aruba in een kwaad daglicht,” vervolgde de bewindsman in een korte verklaring aan NoticiaCla.com. Meer kon hij niet over de zaak zeggen. “Er is een reeks van lokale en internationale onderzoeken gaande. Om deze niet te verstoren kan ik geen verdere mededelingen doen,” besloot de bewindsman.

 • BOTICA DI SERVICIO
 • GENERAL CAFEDUTCH
 • Powered by SETAR