Luchthaven verwerkt meer dan 22.000 passagiers afgelopen weekend

Luchthaven verwerkt meer dan 22.000 passagiers afgelopen weekend

Posted on 01/11/2017 12:47 pm AST | Updated on 01/11/2017 1:59 pm AST

ORANJESTAD – De Aruba Airport Authority N.V. (AAA) is 2017 positief begonnen, gezien het grote aantal passagiers en luchtverkeer dat is verwerkt. Het eerste weekend van het jaar is dan ook aangemerkt als “Super Weekend”. Het eerste weekend in het nieuwe jaar is voor de Aeropuerto Internacional Reina Beatrix historisch altijd het meest drukke weekend, gezien het aantal passagiers dat na de feestdagen Aruba weer verlaat. NoticiaCla.com heeft zelf kunnen waarnemen dat afgelopen zondag elke vier minuten een vliegtuig vanuit Aruba vertrok.

GOEDE PLANNING

Er was een goede planning en coördinatie tussen de verschillende ‘stake holders’ nodig om de 22.200 passagiers en de 316 vliegtuigen (zowel privé en commercieel) gedurende twee dagen goed te kunnen verwerken. Het goede resultaat was alleen mogelijk dankzij de inzet van de US Customs and Border Protection, de Immigratiedienst (IASA), de grensbewaking, de Douane, Air Navigation Services Aruba N.V. (ANSA), de Aruba Tourism Authority (ATA), de airlines en het grondpersoneel, het Departmento di Transporte Publico (DTP), de taxichauffeurs, concessiehouders en F&B, ASAP Services, Total Services, FMSA, Universal Aviation FBO, Flexo, Aruba Security and Crime Prevention en het team van AAA en vele anderen. 

TEAMWORK

AAA-directeur James Fazio zei hier over: “Goed team werk van alle partners is noodzakelijk voor een goed verloop van het Super Weekend. Ook de technische verbeteringen die op de luchthaven zijn aangebracht hebben hun vruchten afgeworpen en hebben het mogelijk gemaakt dat de passagiers in een record tempo zijn afgehandeld. Het was indrukwekkend om te zien dat alle medewerkers zich extra hebben ingespannen om de passagiers zo goed mogelijk van dienst te zijn en ik wil ieder van hun bedanken voor hun inzet gedurende het Super Weekend! Het is indrukwekkend wat kan worden bereikt met een goede focus en betrokkenheid. Goed werk iedereen!” besloot Fazio. 

 

 • Eman: Nog niet zeker of Paul Croes weer op lijst komt

  Eman: Nog niet zeker of Paul Croes weer op lijst komt

  ORANJESTAD – Er is nog niet besloten of Paul Croes terugkeert op de kandidatenlijst van de groene partij AVP voor de komende verkiezingen. Dat heeft partijleider Mike Eman zaterdagmiddag in een artikel op de nieuwssite 24ora verklaard. Eman bevestigde dat het er op leek dat het besluit al was gevallen, nu Croes vrijdagavond niet bij de opening van de Green Square aanwezig was. Reden hiervoor was dat men de aanhangers van Croes niet de indruk wilde geven dat zijn terugkeer op de lijst vast staat. Sinds vanochtend circuleert het bericht op de sociale media dat Croes zich uit de partij terug zal trekken, dan wel zichzelf niet beschikbaar zal stellen als kandidaat voor de aanstaande verkiezingen. Op 4 augustus moeten de politieke partijen hun kandidatenlijst inleveren en dan wordt duidelijk op Croes op de AVP-lijst staat of niet. Croes zou Eman hebben gezegd dat als er dan nog geen duidelijkheid is, hij niet op de lijst wil. Eman heeft aan de nieuwssite gezegd dat men een dergelijk besluit ook zou steunen.

 • 47 illegale Venezolanen opgepakt bij appartementencomplex

  47 illegale Venezolanen opgepakt bij appartementencomplex

  ORANJESTAD – Het Arrestatie Team (AT) heeft vanochtend 47 illegale Venezolanen opgepakt. Volgens informatie die de politie vanmiddag heeft vrijgegeven, is er op aanwijzing van het Onderzoeksteam Georganiseerde Criminaliteit vanochtend bij de Uruguaystraat nummer 4 een inval gedaan.

 • NV Elmar neemt 60KV-kabel weer in gebruik

  NV Elmar neemt 60KV-kabel weer in gebruik

  ORANJESTAD - De 60KV-kabel die twee weken geleden bij graafwerkzaamheden aan de Green Corridor werd beschadigd, is vandaag weer in gebruik genomen. Voor de reparatie die twee weken heeft geduurd was de inzet vereist van 27 werknemers (van Elmar zelf en twee aannemers) en moesten twee Nederlandse experts worden ingevlogen.

 • Vertraging Green Corridor door beschadiging kabel Elmar

  Vertraging Green Corridor door beschadiging kabel Elmar

  ORANJESTAD – De schade die twee weken geleden is toegebracht aan de hoge voltagekabel van de ELMAR, is de oorzaak van minimaal een maand vertraging bij het Green Corridor-project. Dat heeft Marlon Croes, directeur van de Directie Openbare Werken (DOW), aan NoticiaCla bevestigd. Reden is dat de Elmar twee weken geleden de DOW en aannemer Odinsa heeft verzocht om alle graafwerkzaamheden voor het Green Corridor-project te staken. Croes gaf toe dat Elmar had 'gevraagd' om alle graafwerkzaamheden te staken tot dat de verantwoordelijke aannemer, Odinsa, de zekerheid kon geven dat dergelijke ongelukken niet meer zullen gebeuren. Croes wacht nog steeds op de nodige documenten die Elmar die zekerheid kunnen geven. De reparatie aan de kabel kost 400.000 florin en komt voor rekening van Odinsa. De kabel is inmiddels gerepareerd, nadat er twee weken aan is gewerkt en is weer in gebruik. De Green Corridor moest in augustus worden opgeleverd, maar dat zal nu niet meer lukken. Een nieuwe opleverdatum is nog niet bekend. Foto: met dank aan Elmar. 

 • Afpakteam levert mooi resultaat met inning openstaande boetes en vorderingen

  Afpakteam levert mooi resultaat met inning openstaande boetes en vorderingen

  ORANJESTAD - De actie van het Integraal Afpakteam Aruba inzake de inning van openstaande geldboetes en belastingvorderingen heeft mooie resultaten opgeleverd. Op 3 juli jl. is een persbericht uitgegaan waarin men werd opgeroepen om achterstallige boetes en vorderingen te betalen. In de week van 3 juli jl. is bij het Openbaar Ministerie een bedrag t.h.v. Afl. 57.695,- geïnd. Bij het Departamento di Impuesto is in de week van 3 tot en met 10 juli jl. een bedrag t.h.v. Afl. 259.188,- geïnd, mede dankzij het persbericht.

 • Babel: Drie jaar gevangenisstraf Schotte en v.d.Dijs 9 maanden

  Babel: Drie jaar gevangenisstraf Schotte en v.d.Dijs 9 maanden

  WILLEMSTAD - Op vrijdag 21 juli 2017 heeft het Hof in hoger beroep uitspraak gedaan in de zaak van de verdachten Gerrit Schotte. en Cicely vd Dijs. Schotte. is veroordeeld tot gevangenisstraf voor de duur van drie jaar met aftrek van voorarrest. Ook is hij ontzet uit het recht in de Staten gekozen te worden voor een periode van vijf jaar. De vordering van het Openbaar Ministerie om Schotte direct gevangen te nemen is afgewezen. V.d.Dijs. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, met aftrek, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

 • BOTICA DI SERVICIO
 • GENERAL CAFEDUTCH
 • Powered by SETAR